Informasjonskapsler

Informasjonskapsler

Driv benytter informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse og videreutvikle digitale publikasjoner og underliggende tjenester. Informasjonskapslene er små informasjonsfiler som blir lagret på datamaskinen din og som gjør at dine valg og preferanser kan bli lagret mens du er inne på våre digitale løsninger.

Behandling av personopplysninger på driv.no

Daglig leder har ansvaret for drivs behandlinger av personopplysninger på våre nettsider. 

Hva vi bruker informasjonskapsler til

Vi bruker primært informasjonskapsler for analyseformål, herunder for å måle trafikk og bruk av våre tjenester. Vi benytter også Facebook-piksler for å kunne lage målrettede annonser på facebook. Videre brukes informasjonskapsler for å forbedre teknisk funksjonalitet og kvalitet på våre sider.

Ulike informasjonskapsler

Det finnes flere typer informasjonskapsler, som vi benytter i våre digitale løsninger.

Sesjonsavhengige informasjonskapsler:

De sesjonsavhengige informasjonskapslene slettes umiddelbart når du lukker nettleseren. Vi bruker slike informasjonskapsler blant annet for å registrere at du er inne på våre digitale løsninger.

Faste informasjonskapsler:

Disse informasjonskapslene brukes til å hente informasjon om autentisering og andre preferanser og valg. Faste informasjonskapsler slettes ikke når du lukker nettleseren, men på en senere angitt utløpsdato eller når du selv fjerner dem manuelt. Ved å bruke faste informasjonskapsler kan vi sørge for at bruk av våre digitale løsninger går raskere og er bedre tilpasset dine preferanser neste gang du logger deg på. Vi bruker for eksempel faste informasjonskapsler til å huske din innlogging. Dette gjelder kun billetkjøpere som velger å opprette en konto og som logger seg på.

Facebook-piksler:

Vi bruker Facebook-piksler på driv.no. Pikselen er en kodesnutt som er lagt til på vår nettside, som gjør at vi kan nå deg med våre annonser på Facebook etter at du har besøkt driv.no

Informasjonskapsler fra tredjepart

Vi bruker også tredjepartsinformasjonskapsler som kan være både faste og sesjonsavhengige. Informasjonskapslene settes av andre enn Driv og brukes typisk i tilknytning til våre sosiale media referanser/lenker/lister. Herunder Twitter, Instagram, Facebook og Spotify. Disse gjør det eksempelvis mulig å høre på en spotify-liste rett fra våre nettsider om du er pålogget spotify.com.

Steng av for informasjonskapsler

Du kan når som helst stenge av for informasjonskapsler ved å velge dette i nettleseren din. Vi gjør oppmerksom på at det finnes verktøy som kan kartlegge og/eller gi deg oversikt over hvilke informasjonskapsler som benyttes på sidene du besøker. For å lese mer om informasjonskapsler og om hvordan du sletter dem, se

www.mediebedriftene.no/informasjonskapsler, eller

www.nettvett.no/personvern/informasjonskapsler-cookies

Vær oppmerksom på at noen av våre funksjoner eller tjenester ikke vil fungere dersom du velger å slå av informasjonskapsler. Din nettleser vil for eksempel ikke huske din pålogging automatisk dersom informasjonskapsler er slått av.