Stig Brenner (U18)

Konsert

Stig Brenner (U18)

I samarbeid med Ung Kulturrabatt
Lørdag 25.november 2023
17:00

Billetter i salg 27.01.2023 kl 09:00

Stig Brenner har i løpet av de siste årene etablert seg som en av landets største artister. Han vant P3-prisen i 2019, er 7 ganger Spellemannsnominert, og spilte i 2022 sin første solokonsert, for et utsolgt Oslo Spektrum. Konserten fikk terningkast 5 av Aftenpostens Andrew Mukuria, som blant annet skriver: «Det er tydelig at folk har ventet på denne konserten, for det skrikes overdøvende høyt fra første låt, ‘Sort Magi’.»
«Jeg har tatt tilbake mitt eget navn og prøver å eie det og ikke gjemme meg bak så mange tullegreier. Her er jeg.» sier Stig Brenner.

Stig Brenners etterlengtede andrealbum «Hvite Duer, Sort Magi», der han lukket kapittelet for «Unge Ferrari» og oppstod som «Stig Brenner» kom i mars 2021. Albumet som inneholder låtene «Fri», «Når alt ikke er nok (feat Molly Sandén)», «Miserabel» med Marcus & Martinus og Larsiveli og «Hull i foten» med Siyabång, ble raskt en suksess, har passert 22 millioner streams, og ble beviset på at Stig er en av landets mest uforutsigbare og nyskapende artister.
Siden første møte med Unge Ferrari på den uforglemmelige låten «Hvis Du Vil» med Tomine Harket i 2015, gikk veien til toppen raskt med EPen «Til Mine Venner», og deretter albumet «Midt Imellom Magisk og Manisk». Sistnevnte nærmer seg 75 millioner streams, og beviser at Stig skaper låter som står seg godt med tiden.  Stig Brenner er en mester til å smi sammen silkemyke så vel som harde låter om å befinne seg på livets topp og bunn, og skaper dansemusikk om kjærlighet, begjær, depresjon og rus – og utfordrer dermed en utdatert mannsrolle.
I løpet av 2022 har Stig vært med på det folkekjære TV2-programmet «Hver Gang Vi Møtes», gitt ut EP-en «Bluesbrutterne» med Arif, med blant annet låten «Gutter snakker aldri sammen» - som handler om at gutter er altfor dårlig på å snakke sammen, før vi på senhøsten fikk «Øyne i nakken» med Isah – hvor de begge tar opp vanskelige følelser.
Han avsluttet fjoråret foran et utsolgt Oslo Spektrum, og vi gleder oss til han nå skal ta med seg Norge og Norden inn i hans univers!

Full turnéplan:
Fredag 31. mars · Bodø · Svømmehallen
Lørdag 1.april · Tromsø · Driv
Fredag 14. april · Svolvær · Lofotsalen
Lørdag 15. april · Harstad · Arena Nord-Norge
Torsdag 20. april · Trondheim · Tapperiet
Fredag 21. april · Ålesund · Terminalen
Lørdag 22. april · København · VEGA Small Hall
Fredag 28. april · Moss · Verket Scene
Lørdag 29. april · Skien · Ibsenhuset
Fredag 5. mai · Drammen · Union Scene
Lørdag 6. mai · Stavanger · Landstreff
Onsdag 10. mai · Stockholm · Nalen Klubb
Fredag 9. juni · Tønsberg · Foynhagen

25. november
Dørene åpner
17:00