Stig Brenner / support: Tyr

Konsert

Stig Brenner / support: Tyr

Lørdag 25.november 2023
20:00

Stig Brenner har i løpet av de siste årene etablert seg som en av landets største artister. Han vant P3-prisen i 2019, er 7 ganger Spellemannsnominert, og spilte i 2022 sin første solokonsert, for et utsolgt Oslo Spektrum. Konserten fikk terningkast 5 av Aftenpostens Andrew Mukuria, som blant annet skriver: «Det er tydelig at folk har ventet på denne konserten, for det skrikes overdøvende høyt fra første låt, ‘Sort Magi’.»

«Jeg har tatt tilbake mitt eget navn og prøver å eie det og ikke gjemme meg bak så mange tullegreier. Her er jeg.» sier Stig Brenner.

Stig Brenners etterlengtede andrealbum «Hvite Duer, Sort Magi», der han lukket kapittelet for «Unge Ferrari» og oppstod som «Stig Brenner» kom i mars 2021. Albumet som inneholder låtene «Fri», «Når alt ikke er nok (feat Molly Sandén)», «Miserabel» med Marcus & Martinus og Larsiveli og «Hull i foten» med Siyabång, ble raskt en suksess, har passert 22 millioner streams, og ble beviset på at Stig er en av landets mest uforutsigbare og nyskapende artister.
Siden første møte med Unge Ferrari på den uforglemmelige låten «Hvis Du Vil» med Tomine Harket i 2015, gikk veien til toppen raskt med EPen «Til Mine Venner», og deretter albumet «Midt Imellom Magisk og Manisk». Sistnevnte nærmer seg 75 millioner streams, og beviser at Stig skaper låter som står seg godt med tiden.  Stig Brenner er en mester til å smi sammen silkemyke så vel som harde låter om å befinne seg på livets topp og bunn, og skaper dansemusikk om kjærlighet, begjær, depresjon og rus – og utfordrer dermed en utdatert mannsrolle.
I løpet av 2022 har Stig vært med på det folkekjære TV2-programmet «Hver Gang Vi Møtes», gitt ut EP-en «Bluesbrutterne» med Arif, med blant annet låten «Gutter snakker aldri sammen» - som handler om at gutter er altfor dårlig på å snakke sammen, før vi på senhøsten fikk «Øyne i nakken» med Isah – hvor de begge tar opp vanskelige følelser.
Han avsluttet fjoråret foran et utsolgt Oslo Spektrum, og vi gleder oss til han nå skal ta med seg Norge og Norden inn i hans univers!

Support: TYR


Tyr Markus Røe, under artistnavnet Tyr, debuterte nylig med musikk på norsk. Han har tidligere gått under navnet Wonder The Boy, der han har skrevet og fremført låter på engelsk helt siden han var 15 år. Etter et par år med finpussing av ferdighetene på morsmålet, slapp han endelig sin første norske single «21» den 1. juli 2022. Det var stort engasjement rundt låten, mye takket være TikTok, og låten ble en skikkelig sommer anthem. Spesielt satt disse linjene seg på alles lepper; «21 og savage /kjenner bad bitches i enhver by / kjenner ingen bitches utan baggage». En og en halv måned senere fulgte han opp med klubb bangeren «Chanel» featuring Oscar Blesson. Låten hadde cover og førsteplass på New Music Friday, i tillegg til en plass på topp 50 lista!
«Jeg tror ikke man har hørt rapmusikk som dette i Norge før. Føler det er helt nye tider nå. Tyr sesong.» – Tyr
Låtene hører hjemme i et HipHop landskap, med inspirasjon fra andre sjangre for den oppmerksomme lytter. Tyr sin sound er ganske unik, der han blander moderne elementer med inspirasjon fra 2000-tallets Hip Hop. Tyr er også en ekstremt dyktig tekstforfatter, og blir allerede ansett som en av de beste på tekst i Hip Hop sjangeren. Låtene fanger en livsstil veldig mange unge i dag kan relatere til, og engasjementet rundt sosiale medier, spesielt Tik Tok, viser en fanbase som ikke får nok av Tyr.

25. november
Dørene åpner
20:00