Hyllest til Joni Mitchell

Konsert

Hyllest til Joni Mitchell

Onsdag 19.April 2023
19:30

I 2023 fyller Joni Mitchell 80 år, og det er over 50 år siden debutalbumet hennes ble utgitt. For å markere dette reiser kapellmester Anja Lauvdal og et storslått orkester på turné i april.

Konserten er en hyllest til den ikoniske låtskriveren og artisten Joni Mitchell.
Premieren på prosjektet fant sted under Oslo Jazzfestival i 2018, og førte til to utsolgte konserter i Den Norske Opera & Ballett. Etter dette har stjernelaget med bl.a. Frida Ånnevik og Sondre Lerche fulgt opp med utsolgte konserter både på Kongsberg Jazzfestival og Nattjazz for å nevne noen.
I 2021 ble deler av konserten vist på NRK1; et opptak fra Maijazz som ble gjort uten publikum til stede. Pandemien satte en unaturlig stopp for planlagte konserter, og det er med stor glede vi annonserer Norges-turné.
De magiske øyeblikkene fra disse konsertene er det nå på tide å dele med flere, når noen av Norges mest spennende musikere hyller legenden Joni Mitchell. 19.april spiller orkesteret hos Studentsamfunnet Driv i Tromsø.

Dagsavisen ga konserten i Oslo 6 av 6 og skriver:
«Etter endt konsert må vi også kunne slå fast at festivalen tok et svært bra valg da de ba Anja Lauvdal ta jobben med å hoppe etter Mitchell. Allerede under første låt gjør den musikalske lederen av et stjernelag av unge norske jazzmusikere det klart at dette ikke blir plankekjøring. Tvert imot. De går løs på Mitchell-katalogen med en befriende og forførende kreativitet, i det som skal bli en strålende kveld.»

«Heldigvis er det mange innganger til Jonis katalog og den publikum fikk oppleve på Nattjazz torsdag kveld var til å måpe av. Anja Lauvdal (…) har skrudd sammen et stjernelag som står meget godt til hverandre - og til Jonis låter. Men på en helt ny måte.» - Bergensavisen (terningkast 6)

«Ekte kjærlighet har et navn – Joni Mitchell. Nattjazz-hyllesten var vakker, elegant og svært vellykket.» - Bergens Tidende (terningkast 6)

Frida Ånnevik – vokal
Susanna Wallumrød – vokal
Sondre Lerche - vokal
Marianna Sangita - vokal
Harald Lassen – saksofon
Torstein Lavik Larsen – trompet
Christian Winther – gitar
Magnus Nergaard – bass
Hans Hulbækmo – trommer
Anja Lauvdal – musikalsk leder og tangenter
Ingrid Skancke Høsøien - lys
David Solheim - lyd
Thomas Nordvik - monitor lyd

19. April
Dørene åpner
19:30