Tromsø World: PONGO (AO/PT)

Festival

Tromsø World: PONGO (AO/PT)

Torsdag 3.november 2022
20:00

Dette blir den første konserten i den første utgaven av festivalen. Så la oss starte det med et smell!

Pongo har vært på den veien en stund. Hun har etablert seg som en av verdens fremste utøvere av den angolanske klubbsjangeren kuduro, en transatlantisk hybrid av hip-hop, house, zouk og soco. Hun var 15 år gammel da hun platedebuterte som sanger på monsterhiten “Kalemba (Wegue Wegue)”, med Buraka Som Sistema. Den har vært en gjenganger på klubber over hele Oslo og verden siden.

Etter suksessen med Buraka Som Sistema gikk Pongo solo på et tidspunkt der musikkscenen i Lisboa virkelig begynte å bli dominert av musikk fra de portugisisktalende delene av Afrika. Byen inneholder en blanding av postkoloniale nasjonaliteter og musikk fra Angola, Guinea, Kapp Verde og Mosambik. I dag preger denne identiteten musikken på en måte som ville ha vært vanskelig å se for seg for få år siden. Pongo tilfører inspirasjon fra barndommens musikk i Angola, mikset med langa, zaïco, EDM, dancehall og tribal pop.

Albumdebuten kom med kritikerroste Baia i 2019, og i 2020 kom EP’en UWA. Den hardtslående og fengende 2021-singelen “Bruxos” var et av de store høydepunktene fra fjorårets Oslo World-konsert, mens 2022-singelen “Doudou” er svalere, og gir nye artister om denne artistens bredde. Det er ikke vanlig å invitere artister tilbake to år på rad - men i dette tilfellet var vi ikke i tvil om at flere fortjener å få sett henne. Vi er derfor glade over å kunne presentere Pongo, ikke bare på Driv i Tromsø, men også på scener i Oslo, Bergen og Molde, som en del av Movement-nettverkets turnésatsing. Det kommer til å bli hett i Norge denne høsten.

3. november
Dørene åpner
20:00