Utsolgt! RakettNatt Global: Amadou & Mariam (Mali)

Konsert

Utsolgt! RakettNatt Global: Amadou & Mariam (Mali)

Torsdag 26.august 2021
19:00

Rakettnatt 2021 måtte avlyses pga covid-restriksjoner, men heldigvis kan vi arrangere Rakettnatt Global i år. Og det gjøres med en meget eksklusiv konsert med verdensstjernene Amadou & Mariam på Driv

Rakettnatt Global er et samarbeidsprosjekt mellom Rakettnatt og TrAP, med tilskudd fra Norsk kulturråd.

Som den som startet det hele for 2 år siden er det veldig fint at vi endelig kan ønske Amadou & Miriam velkommen til Tromsø. Samarbeidet med TrAP og Rakettnatt er til for Tromsøs publikum som er hungrige etter musikalske uttrykk fra andre kontinenter og jeg er glade for at vi kan åpne scenene våre for verdenen igjen. Jeg gleder meg til å oppleve en kveld med Dj-Charlotte Bendiks og Nefertiti, Amadou & Miriam i Tromsø!

Det er veldig bra at vi kan gjennomføre RN Global i år. Det er en utrolig spennende og viktig del av Rakettnatt, og jeg er veldig glad for at vi endelig kan ønske verden velkommen til Tromsø igjen, sier festivalsjef Stian Johansen

Amadou & Mariam
Denne duoen fra Mali er virkelig globale. Fra starten på en skole for blinde i hjemlandet til hovedscenen på Glastonbury og turneer sammen med band som Coldplay og U2.

Amadou & Mariams historie er en av de mest inspirerende historiene i moderne musikk; en kjærlighetshistorie om to besteforeldre fra Mali som havnet på hitlistene over hele verden, vant nok priser til å fylle flere peishyller og forteller en viktig historie om vanskene ved å i bo i et av verdens fattigste land. En historie som inneholder samarbeid med kjente navn som Damon Albarn, Manu Chao, David Gilmour, Yeah Yeah Yeahs og Scissor Sisters.

Det er en historie som begynte i motgang og som fortsetter å utvikle seg og
inspirere mer enn 40 år etter.

Torsdag 26.august står de på scenen på DRIV.

26. august
Dørene åpner
19:00