Foredrag: Dag Otto Lauritzen

DebutUKA

Foredrag: Dag Otto Lauritzen

DEBUTUKA 2021
Onsdag 18.august 2021
17:00

Døråpning: 17:00
Vi i DebutUKA har gleden av å presentere at vi får ingen ringere enn Dag Otto Lauritzen på besøk for å holde ett foredrag under DebutUKA 2021!
Et foredrag med Dag Otto Lauritzen er underholdende og levende formidling til ettertanke.
Dag Otto Lauritzen skrev sitt navn inn i norsk sykkelsports historie med gullskrift da han som første nordmann vant en etappe i verdens hardeste og mest prestisjefylte etapperitt – Tour de France.
Seieren kom bare sju år etter at Dag Otto nesten mistet det ene benet i en fallskjermulykke. 23 år gammel var han ferdig utdannet politimann og fallskjermjeger i militæret. Under en repetisjonsøvelse ble han stygt skadet i det høyre beinet på et rutinemessig dropp.
For å trene seg opp igjen brukte han sykkel, men det var først under rekonvalesensen i 1980 og 1981 at Dag Otto satt seg på en racersykkel for første gang – 23 år gammel. Dag Ottos kamp for å komme på bena igjen resulterte i en rekordrask sykkelkarrière. I løpet av bare fire år ble han norsk mester, to ganger nordisk mester og bronsevinner i OL i Los Angeles. Siden kom både etappeseier i Tour de France, seier i verdenscupritt og etapperittet Tour de Trump i USA, samt etappeseier i Spania Rundt.
I dag er Dag Otto sykkelkommentator for TV 2 og Oberst i Kompani Lauritzen. I februar 2009 vant han NRKs TV-serie Mesternes Mester, hvor han slo Stian Grimseth i finalen. Våren 2010 og 2013 var Dag Otto aktuell med TV2-programmet På hjul med Dag Otto, hvor han og Kristian Ødegård syklet rundt i Europa sammen med utvalgte gjester.
"Herlig menneske med masse positiv energi. Interessant budskap og med gode paralleller til vår egen hverdag.

18. august
Dørene åpner
17:00