OnklP

StudentUKA

OnklP

StudentUKA presenterer
Fredag 28.Februar 2020
20:00

STUDENTUKA presenterer ONKLP

Support: MVNISK

SNN SCENE
DØRENE ÅPNER KL. 2000
ID: 18 ÅR

Med sin sterke personlighet og ærlighet har OnklP regjert på den norske hip-hop scenen i snart to tiår. Det som startet tidlig på 2000-tallet i Lillehammer med hip-hop kollektivet Dirty Oppland ble fort noe mye større for Pål Tøien.

I dag er han en prisvinnende tekstforfatter som har blitt rost opp i skyene av politikere og samfunnstopper, samt hatt en viktig stemme i samfunnsdebatten. Han har vunnet noen av de tyngste bransje-prisene, og samarbeidet med noen av de største navnene i Norsk musikk – på kryss av sjanger. OnklP utvikler seg stadig som artist i nye sjangre, konsentrasjoner og samarbeid, vi vet aldri hva som kommer fra han – men som regel er det en suksess. OnklP har et bredt spekter på sitt publikum og når ut til de aller fleste, på tvers av generasjoner og musikksmak.

OnklP vil for alltid være en del av norsk musikk og hele Norges Onkl – uten e, så klart.

Sist fredag slapp OnklP bangeren "OCB Slim” sammen med Temur og Martin Hazy. Dette var årets siste smakebit fra det kommende selvbiografiske albumet til OnklP - som har fått den passende tittelen “Pål Tøien”. Albumet slippes 28. februar 2020 og samme dag legger den vitale veteranen ut på vinterturné i Norge. Fredag 28.februar kommer han til Tromsø for å spille konsert på Studentsamfunnet Driv under StudentUKA!

Enhver introduksjon er egentlig overflødig. Enten det er VG eller Dagbladet, rap-fans eller svigermødre, festivalgjengere eller Securitasvakter – alle kjenner til OnklP. Alle har en mening. Alle kjenner en som kjenner en som kjenner ham. Fra et par års nachspiel på 15m2 på Anker Hotel, rett til Spellemann og tilbake til legevakta igjen. Periodevis norsk musikklivs enfant terrible. Periodevis briljant. Periodevis tilsynelatende uten styring eller selvkontroll. Noen klappet da han var på toppen. Flere frydet seg da han var nærmere bunn. En offentlig inkasso, en offentlig åpenhet rundt … vel, alt, og en minst like offentlig gjenreising som artist senere – er vi alle blitt noen år eldre. Og vi kan vel alle være enige om at det har gått mye bedre enn det hadde behøvd å gjøre. OnklP har ikke ligget på latsiden i sommer, da han har turnert hypping rundt omkring i Norge, både på festivaler og klubber. Han er også aktuell i den kommende sesongen av TV-serien 71 grader nord.

I den nylige 730-kåringen over Norges beste rappere, stemt frem av Norges rappere, ble OnklP kåret til Norges nest beste rapper gjennom tidene, bare slått av Lars Vaular. I samme kåring over de dagsaktuelle rapperne havnet han på en solid femteplass.

Utmerkelser:
Alarmprisen : Klassen hip-hop for albumet Sjåre Brymæ
P3 Gull : Årets låt og årets liveband
Edvards-prisen: Årets tekstforfatter
P3 Gull : P3 prisen

Streams: 112.000.000 totalt

Support: MVNISK

De lokale rapperne i MVNISK tar turen innom Driv for å varme opp for OnklP under StudentUKA, og med seg har de sin trofaste DJ Henrik Ribe! De er per nå aktuelle med singelen «TAKTISK SOM FVEN», men den 21 februar kommer singelen «Spill» og 28 mars kommer EPen «801».

MVNISK - et hiphop-kollektiv bestående av seks elegante karer fra Tromsø som har jobbet lenge i skyggen, men endelig har tatt steget ut i lyset. Guttene lager alt fra høyttalersprengende trap-inspirerte bangers til dystre og svært personlige låter. De har alle seks sin særegne stil, men slenger man hele gjengen i en heksegryte så ender man opp med noe helt unikt. Da ender man opp med MVNISK.
 

28. Februar
Dørene åpner
20:00