Minor Majority

Konsert

Minor Majority

Torsdag 21.mars 2019
20:00

MINOR MAJORITY
SNN SCENE
21. MARS KL. 20:00
ID: 18 ÅR

Ti  år  siden  sist.   

Den  ellevte  januar  2019  slipper  Minor  Majority  «Napkin  Poetry»  -  bandets  første  album  på  ti  år.  Dette  markeres  med  en  omfattende  norgesturné  i  januar,  februar  og  mars.   

Med  låter  som  «Dancing  in  the  Backyard»,  «Come  Back  to  Me»,  «(In  That)  Premature  Way»,  og  ikke  minst  «Supergirl»,  var  Minor  Majority  med  på  å  definere  det  første  musikalske  tiåret  i  det  nye  millenniet  her  til  lands.  Eller  som  vokalist  Pål  Angelskår  så  kledelig  beskjedent  sa  det  i  intervju  med  Norsk  på  Spotify:  «Vi  er  et  ganske  stillferdig  rockeband  som  var  så  heldige  å  treffe  den  musikalske  tidsånden  på  begynnelsen  av  2000-tallet.» 

Nå  er  de  tilbake  med  ny  musikk.  I  oktober  slippes  singelen  «Another  Year»  og  i  januar  2019  kommer  albumet  «Napkin  Poetry».  Hele  tolv  nye  låter  er  det  funnet  plass  til  –  fra  de  hektende,  velformulerte  poplåtene  bandet  har  blitt  så  kjent  for,  via  eksesser  i  alt  country  /  americana  landskapet  til  Ryan  Adams  og  Jason  Isbell  -  til  saktegående,  storslått  rock  i  samme  landskap  som  Madrugada,  Midnight  Choir  og  Tindersticks  på  sitt  mest  melodiske.   

Minor  Majority  debuterte  i  2001  med  albumet  «Walking  From  Nicole’s»  og  ga  ut  seks  kritikerroste  album,  som  til  sammen  har  solgt  mer  enn  180  000  fysiske  eksemplarer.  I  2006  vant  de  spellemann  i  klassen  «beste  popgruppe»  for  plata  «Reasons  to  Hang  Around.»  Bandet  har  spilt  over  500  konserter  og  turnert  over  hele  Europa.       

Minor  Majority  ga  seg  i  2010,  men  gjorde  livecomeback  i  2014  da  de  markerte  10-årsjubileet  for  gjennombruddsplaten  «Up  For  You  &  I»  med  en  utsolgt  konsert  på  Sentrum  Scene  i  Oslo.  Siden  har  de  spilt  på  Rockefeller  årlig,  til  utsolgte  hus  hver  gang.   

Minor  Majority  lover  en  konsert  med  låter  fra  hele  katalogen,  både  nye  favoritter  og  gamle  klassikere.  Ikke  gå  glipp  av  denne  muligheten  til  å  se  et  av  Norges  beste  og  mest  rutinerte  pop-band  med  nytt  materiale  mellom  hendene.

Tors 17 jan - Skien, Lundetangen
Lør 19 jan - Oslo, Rockefeller
Tor 24 jan - Stavanger, Tou
Fre 25 jan - Haugesund, Høvleriet
Lør 26 jan - Bergen, Ole Bull
Ons 6 feb - Drammen, Drammens Teater
Fre 8 feb - Sarpsborg, Sarpsborg Scene
Lør 9 feb - Nøtterøy, Nøtterøy kulturhus
Fre 22 feb - Horten, Glassmagasinet
Lør 23 feb - Kristiansand, Kick
Tor 7 mar - Hamar, Festiviteten
Fre 8 mar - Trondheim, Byscenen
Lør 9 mar - Ålesund, Terminalen
Tor 21 mar - Tromsø, Driv
Fre 22 mar - Narvik, Vinterfestuka
Lør 23 mar - Bodø, Sinus
Lør 6 apr - Asker, Asker Kulturhus

Foto: Eivind Stoud Platou/Handverk

21. mars
Dørene åpner
20:00