Konsepter for lysdesign - Gratis kurs i Tromsø

Foredrag

Konsepter for lysdesign - Gratis kurs i Tromsø

Torsdag 15.november 2018
17:00

Lysdesigner og scenograf Hans Peter Jenssen tar oss med på et dypdykk i lysets verden. Vi går gjennom de grunnleggende elementene vi bør kunne for å jobbe med lys, går i dybden på lys som medium og diskuterer hvordan vi kan utarbeide og kommunisere ulike konsepter for lysdesign. Kurset passer for alle som jobber med eller er interessert i lysdesign, enten det dreier seg om lys til konserter, dans, teater, foto, film eller scenografer og andre som forholder seg til lys. Det er gratis å delta!

Påmelding her: http://www.musikkutstyrsordningen.no/2018/09/28/konsepter-for-lysdesign-gratis-kurs/

Lys er en merkelig materie, både allestedsværende i det fysiske liv og totalt fraværende i de fleste folks bevissthet. Noen av oss har som jobb å forme denne materien, på svært ulike måter og til svært ulike formål. Felles for oss alle er at det er nødvendig med en ganske fullstendig forståelse av materien for å oppnå de målene vi og de vi jobber med setter seg, både kunstnerisk og praktisk. Vi har satt sammen et kurs som tar sikte på å gi deltagerne gode verktøy og metoder for å forstå, utvikle og kommunisere lysdesign til kunder og samarbeidspartnere. Enten det er snakk om andre fagfolk eller noen som kanskje ikke snakker «språket» i det hele tatt. Kurset har altså ikke som mål å gi deg en «fasit» på hvordan å f.eks. lage fint lys til en danseforestilling, men heller hvordan å sette de riktige konseptene og tankene i sammenheng, slik at du selv blir i stand til å løse de ulike oppgavene du jobber med på en best mulig måte. Kurset er delt i tre deler. Vi begynner med en overordnet design ABC, der vi går gjennom det grunnleggende vi bør kunne for å jobbe med dette. Så går vi i dybden på lys som materie, form og farge. Den siste delen handler om hvordan vi på best mulig måte kan kommunisere både abstrakte konsepter og konkrete ideer til kunder og samarbeidspartnere. I tillegg skal vi gå inn på praktiske problemer rundt lysdesign, slik som teknologi, tegninger, papirarbeidet og kontroll. I løpet av kurset jobber vi oss grundig gjennom en mengde konsepter innenfor lysdesign, samtidig som det er rom for innspill, spørsmål og problemstillinger fra salen. Vi inviterer deltakerne til å komme med konkrete situasjoner dere har stått i, som vi sammen kan diskutere og gjerne også se på.

Lys er en merkelig materie, både allestedsværende i det fysiske liv og totalt fraværende i de fleste folks bevissthet. Noen av oss har som jobb å forme denne materien, på svært ulike måter og til svært ulike formål. Felles for oss alle er at det er nødvendig med en ganske fullstendig forståelse av materien for å oppnå de målene vi og de vi jobber med setter seg, både kunstnerisk og praktisk.

Vi har satt sammen et kurs som tar sikte på å gi deltagerne gode verktøy og metoder for å forstå, utvikle og kommunisere lysdesign til kunder og samarbeidspartnere. Enten det er snakk om andre fagfolk eller noen som kanskje ikke snakker «språket» i det hele tatt. Kurset har altså ikke som mål å gi deg en «fasit» på hvordan å f.eks. lage fint lys til en danseforestilling, men heller hvordan å sette de riktige konseptene og tankene i sammenheng, slik at du selv blir i stand til å løse de ulike oppgavene du jobber med på en best mulig måte.

Kurset er delt i tre deler. Vi begynner med en overordnet design ABC, der vi går gjennom det grunnleggende vi bør kunne for å jobbe med dette. Så går vi i dybden på lys som materie, form og farge. Den siste delen handler om hvordan vi på best mulig måte kan kommunisere både abstrakte konsepter og konkrete ideer til kunder og samarbeidspartnere. I tillegg skal vi gå inn på praktiske problemer rundt lysdesign, slik som teknologi, tegninger, papirarbeidet og kontroll. I løpet av kurset jobber vi oss grundig gjennom en mengde konsepter innenfor lysdesign, samtidig som det er rom for innspill, spørsmål og problemstillinger fra salen. Vi inviterer deltakerne til å komme med konkrete situasjoner dere har stått i, som vi sammen kan diskutere og gjerne også se på.

15. november
Starter
17:00