ISÁK

Konsert

ISÁK

Fredag 30.november 2018
21:00

ISBJØRN SCENE (15-19 år)
30. NOVEMBER
DØRENE ÅPNER KL. 17:00

Billetter til ungdomskonserten med ISÀK 

SNN SCENE (18 år +)
30. NOVEMBER
DØRENE ÅPNER KL. 21:00

Søndag  25.  februar  stodbandet  ISÁK  på  scenen  under  det  TV-sendte  Spellemannshowet  i  Oslo  Konserthus.  Der  fremførte  de  sin  tolkning  av  låten  «Elle»,  en  sang  opprinnelig  skrevet  av  Mari  Boine  til  filmen  «Kautokeino-opprøret»  fra  2008.

ISÁK  har  vært  en  snakkis  i  den  samiske  musikkverdenenhelt  siden  debuten  i  mars  april2017,og  erkjent  for  sine  energiske  liveopptredener  og  enorme  tilstedeværelse.  Siden  debuten  i  2017  har  trioen  opplevd  en  overveldende  etterspørsel,  og  nå  er  sensasjonen  fra  Sápmi  endelig  klar  for  å  vise  seg  frem  for  resten  av  verden.

ISÁK  anses  å  være  en  naturlig  «arvtaker»  etter  nettopp  Mari  Boine,  som  er  kjent  for  at  hun  har  fornyet  joik  og  modernisert  samisk  musikk  i  flere  tiår.  Med  en  ny  og  spennende  fusjon  av  tradisjonell  joik,  urbane  synther  og  et  tekstunivers  som  kombinerer  både  engelsk  og  samisk,  fortsetter  ISÁK  å  dytte  grensene  for  hvordan  vi  er  vant  til  å  høre  samisk  musikk.

ISÁK  er  blitt  beskrevet  som  «det  heteste  navnet  i  Sápmi»  av  Riddu  Riddu,  og  ble  nylig  kåret  som  vinner  av  «NRK  Urbi»  av  en  fagjury  bestående  av  blant  andre  musikksjef  i  NRK  P3  Mats  Borch  Bugge  og  Eirik  Havelin  fra  Urørt.  Bandet  vant  også  «Årets  nykommer»  under  Sami  Music  Awards  2018.

Trioen  består  av  vokalist  Ella  Marie  Hætta  Isaksen,  produsent  Daniel  Eriksen  (Alan  Walker,  The  Wombats)  og  trommeslager  Aleksander  Kostopoulos  (Mari  Boine,  Moddi,  Adjagas,  Pil  &  Bue).

«...fullendt  produksjon  og  en  vokalist  som  synger  helt  fantastisk.  Virkelig  enestående!  Og  et  potensial  som  ligger  der  for  å  virkelig  slåigjennom  i  både  inn-og  utland.»–Mats  Borch  Bugge,  musikksjef  NRK  P3/mP3

«...skyhøy  musikalsk  kvalitet,  en  crossover  mellom  samisk  og  engelsk,  litt  90-tallsreferanser  som  gir  et  kult  driv,  og  skyhøyt  potensiale  internasjonalt!»–Eirik  Havelin,  NRK  Urørt

«...det  er  ett  band  som  jeg  spesielt  har  forelsket  meg  i  [...]  og  jeg  ble  ikke  mindre  forelska  da  jeg  så  vokalisten  i  dette  bandet  gjøre  en  cover  av  Cezinando  i  fjor  på  samisk.  Det  var  helt  usannsynlig  vakkert!  Hun  har  jeg  så  sjukt  trua  på.  Dritflink!»–Christine  Dancke,  NRK  P3

«...Årets  musikalske  høydepunkt  var  bandet  ISÁK  som  sto  på  scenen  under  det  TV-sendte  Spellemannshowet  fra  Oslo  Konserthus.  Der  hyllet  de  hedersprisvinner  Mari  Boine  med  å  fremføre  sin  tolkning  av  låten  «Elle»,  en  sang  opprinnelig  skrevet  av Mari  Boine  til  filmen  «Kautokeino-opprøret»  fra  2008.»-Musikknyheter.no (25.02.18)

30. november
Dørene åpner
21:00