AMANDA DELARA

Konsert

AMANDA DELARA

Cat Collective presenterer
Torsdag 22.november 2018
20:00

Amanda Delara
Isbjørn Scene
Døråpning kl. 20:00
ID: 18 år

Amanda  Delara  blir  omtalt  som  «landets  mest  spennende  artist»  av P3.no. For  et  og  et  halvt  år  siden  slapp  hun  sin  debutlåt,  og  siden  det  har  hun  gitt  ut  flere  låter  som  har  blitt  streamet  millioner  av  ganger,  spilt  på  de  største  festivalene  i  landet,  hatt  sine  første  headliner-shows  både  i  Oslo  og  i  København  og  gitt  ut  sin  debut-EP  «Rebel».  Nå  er  hun  klar  for  å  gi  ut  sin  andre  EP,  «Running  Deep»,  11.  mai.   

«Låtene  på  EP  ́n  har  flere  tråder  som  henger  sammen.  Et  av  de  viktigste  budskapene  er  å  ikke  basere  sine  handlinger  på  andre  mennesker  sine  forventninger  til  deg.  Du  er  din  egen  helt.»  -  Amanda  Delara 

EP  ́n  «Running  Deep»  består  av  fem  låter,  inkludert  singlene  «We  Don  ́t  Run  From  Anyone»  og  «Keep  Your  Dollars».  Med  EP  ́n  vil  Amanda  understreke  at  det  finnes  positive  og  negative  sider  hos  alle  mennesker-  men  at  man  må  sørge  for  at  den  positive  siden  vinner  hele  tiden.  Frykt  og  demoner  kan  brukes  som  drivkraft  om  det  gjøres  riktig.  Tittelsporet  «Running  Deep»  ble  til  i  den  perioden  hvor  Amanda  bestemte  seg  for  å  gjøre  musikk  på  heltid,  og  skildrer  det  å  gjøre  drøm  til  virkelighet.   

«Låta  setter  ord  på  de  følelsene.  «I  am  done  with  all  this  counting  sheep,  I  don’t  wanna  put  myself  to  sleep».  Densetningen  beskriver  godt  at  jeg  vil  ikke  sove  for  å  kunne  drømme  om  det  som  gjør  meg  glad,  jeg  vil  være  i  virkeligheten  og  leve  en  virkelighet  somgjør  meg  lykkelig.»  -  Amanda  Delara

På  balladen  «Fine»  får  vi  høre  en  mykere  side  av  Amanda.  Denne  har  hun  produsert  selv,  sammen  med  Magnus  «Magnify»  Martinsen,  og  den  ble  skrevet  for  5  år  siden  da  Amanda  satt  alene  foran  pianoet  hjemme  i  stuen  sin  på  Nes. 

«Den  er  veldig  personlig  for  meg,  så  jeg  har  ventet  lenge  med  å  vise  den  til  noen.  «Fine»  handler  om  hvordan  vi  mennesker  kan  være  ganske  overfladiske,  uten  å  vite  det  selv.  Da  jeg  var  yngre  trodde  jeg  at  jeg  var  den  eneste  i  klassen  som  iblant  hadde  problemer  hjemme  fordi  ingen  snakket  med  hverandre  om  slike  ting.  Ganske  ironisk,  fordi  når  vi  mennesker  møter  hverandre  sier  vi  alltid  «Hei,  hvordan  går  det?»,  og  om  vi  har  det  vondt  svarer  vi  likevel  «Det  går  bra».  Hvorfor  gjør  vi  dette??  Vi  går  forsatt  på  autopilot  for  vi  vil  ikke  at  andre  skal  vite  at  vi  har  problemer,  når  realiteten  er  at  vi  alle  har  problemer  vi  ønsker  å  snakke  om.  Dette  var  relevant  da  jeg  var  yngre,  og  jeg  ser  fortsatt  tendenser  til  det  i  dagens  samfunn.» 

Amanda  satte  sine  spor  i  2017  med  debut-EPen  «Rebel»  som  trillet  en  femmer  på  terningen  hos  både  Dagbladet  og  Gaffa,  en  kritikerrost  remix  av  Karpe  Diems  «Gunerius»  og  viktige  festivaler  i  inn-  og  utland.  I  vinter  spilte  hun  på  Red  Bull  30  Days  i  Chicao  blant  artister  som  Migos,  Khalid  og  Young  Thug.  Hun  vant  Gaffa-prisen  for  årets  nykommer,  en  pris  stemt  frem  av  folket,  og  spilte  sammen  med  Karpe  Diem  på  Findingsfestivalen.  I  år  står  hun  der  selv  med  sitt  eget  show.   

Bare  et  drøyt  år  etter  at  20  år  gamle  Amanda  fra  Nes  slapp  sin  debutlåt  «Paper  Paper»  gjennom  indielabelet  GR:OW,  hadde  hun  rukket  å  sjarmere  hele  landet  med  en  rørende  opptreden  på  VG-lista  Rådhusplassen,  fått  internasjonal  oppmerksomhet  fra  blant  annet  Interview  Magazine  og  The  Independent  og  hun  kan  vise  til  mange  millioner  streams.  Hun  har  i  tillegg  jobbet  mye  i  studio  i  både  Norge  og  utlandet,  og  har  blant  annet  jobbet  med  den  Grammy-vinnende  stjerneprodusenten  The-Dream  (Rihanna,  Beyoncé,  Justin  Bieber,  Kanye  West m.fl) i  Paris,  og  vi  kan  forvente  å  høre  resultater  av  samarbeidet  i  løpet  av  året.  Men  aller  først  kommer  EP  ́n  «Running  Deep»  11.  mai.

Poto: Erik Solholm

22. november
Dørene åpner
20:00