Joddski

Konsert

Joddski

Lørdag 13.oktober 2018
21:00

JODDSKI
SNN-Scenen
Døråpning kl. 21
ID: 18 år

Joddski, Jørgen Nordeng, er en av norsk hiphops veteraner. Som 50 prosent av hiphopduoen Tungtvann og med artistnavnet Jørg-1 slo han igjennom ved årtusenskifte, og etablerte nesten egenhendig norskspråklig rap som en sjanger å ta seriøst.

I 2009 kom Jørg-1 tilbake som solo artist under artistnavnet Joddski, akkompagnert av fullt band. Med inspirasjon fra både reggae, rock og andre sjangre etablerte han seg på nytt i markedet. Der Tungtvann var puritansk i sin hiphop-drakt, var Joddski sjangerleflende på grensen til det schizofrene. Joddski har aldri vilt på laurbærene og har ved siden av Tungtvann og solo karriere hatt en rekke sideprosjekter hele veien. DJ-teamet/ soundsystemet Raggabalder Riddim Rebels er mest kjent av disse. Under RRR-paraplyen har han sammen med Tungtvann/Joddski-sidekick Jan Steigen misjonert for jamaicansk musikk over hele landet, og i Europa (Skandinavia, Polen, Tsjekkia, Tyskland etc). Ellers har Joddski samarbeidet med alt fra Jokkes Valentinere til Bugge Wesseltoft, D.D.E, Michael Krohn, Timbuktu og Magnus Eliassen. Jørgen Nordeng har også holdt en karriere som freelance musikkjournalist på siden, og nylig gitt ut sin egen bok ”Full Sirkel” om hiphopens historie (2017).

13. oktober
Dørene åpner
21:00
Sted: 
SNN-scenen
Lørdag, oktober 13, 2018 - 21:00
Legg til i kalender