PAAL FLAATA

Konsert

PAAL FLAATA

Support: The Late Great(Acoustic)
Fredag 4.november 2016
21:00

Paal Flaata er kjent for sin usedvanlig vakre stemme og storslagne vokalprestasjoner. I 10 år frontet Paal Flaata bandet Midnight Choir, og i kraft av sin stemmeprakt satte han gruppa på det europeiske kartet. I disse årene rakk Midnight Choir å gi ut fem plater + to samlealbum. Spellemannspris fikk de for "Amsterdam Stranded" 1998.

Det første albumet; ”Wait by the Fire - the Songs of Chip Taylor» kom i 2012. Utgivelsen fikk gjennomgående svært gode kritikker, en sekser i Dagbladet (”Enestående”), Topp Ti på VG-lista og skaffet Flaata en Spellemannpris-nominasjon. Albumet ble planlagt etter at Flaata møtte den legendariske låtskriveren Chip Taylor (”Wild thing” mm) i Halden samme helg som massakren på Utøya i 2011. Chip Taylor fremførte samme helg, sammen med Flaata på en spontan støttekonsert, den nyskrevne låta ”This darkest day”, som en sterk kommentar til hendelsen. Dette ble første skritt i et samarbeid som ledet til den første utgivelsen i en trilogi, med repertoar av ulike legendariske, amerikanske låtskrivere.
I 2014 kom neste album ”Bless us all – Songs of Mickey Newbury” – en av Flaatas store helter. Texas-låtskriveren Newbury (1940-2002) var i sin tid den yngste låtskriveren som har blitt valgt inn i Nashville Songwriters Hall of Fame og han ansees som foregangsmannen for den såkalte texasskolen av amerikanske sangere/ låtskrivere.
Det siste albumet i trilogien skal bli et dypdykk i Townes van Zandts solide, men i Norge ikke altfor kjente låtmateriale. Townes Van Zandt (1944-1997) fra Texas blir av mange regnet som låtskrivernes låtskriver. Som de to foregående albumene skal soundet gjøres organisk og live-basert i studio, basert på dyktige musikere som støtter en eminent vokalist. Men samtidig utforske et contemporary og til dels eksperimentelt sound for å gjøre stoffet relevant i dag.

«Townes’ låter kunne ta deg med til et sted så trist at du kunne føle at du scrapet på bunnen, men i neste øyeblikk få deg til å smile, og kjenne den største lykke av sommer og kjærlighet. Magien i sangene hans er at du aldri føler deg alene» - (Steve Earle)

4. november
Dørene åpner
21:00