MODDI

Konsert

MODDI

Med Arkhangelsk kammerorkester
Torsdag 10.november 2016
20:00

Bannlyste viser i storslått norsk-russisk samarbeid

Når Moddi omsider vender nordover med sitt kommende album, er det i et storslått samarbeid med russiske Arkhangelsk kammerorkester. Det etterlengtede albumet Unsongs – tolv forbudte sanger fra tolv land – gis ut den 16. september.

Da snart albumaktuelle Moddi annonserte en omfattende norgesturné i april, var den sørgelig fri for konserter i hjemfylket. Mens det ble sluppet konserter hele i 9 forskjellige land og flust med opptredener sørpå, var Nord-Norge avspist med kun én konsert, og det attpåtil i Bodø. Det fikk mange trofaste lyttere til å reagere.

”Folk lurte på hvordan i helsikke jeg kunne kalle det en norgesturné når Bodø var det nordligste stoppet. Endelig har jeg lov til å fortelle at vi har jobbet dag og natt i mange måneder for å få med oss Arkhangelsk kammerorkester, et av de beste strykeorkestrene nord for polarsirkelen, på denne turnéen. Når jeg kommer hjem med nytt album, skal det gjøres skikkelig.”

Arkhangelsk Statlige Kammerorkester fikk status som en statlig institusjon i 1993. Orkesterets grunnstamme består av 14 strykere, men ved flere anledninger bygges det ut til symfonisk besetning. Orkesteret har turnert i Tyskland, Nederland, Norge, Sverige og Finland, og har høy status i nordområdets klassiske musikkliv.

Moddi har på sin side et nært forhold til nettopp Russland. Nordlendingen har turnert i landet flere ganger, og i april i år ga han ut singelen ”Punk Prayer”, en gjendiktning av sangen som i 2012 fikk det russiske punkbandet Pussy Riot fengslet for blasfemi. Singelen var den første fra albumet Unsongs, en samling av 12 forbudte sanger fra 12 forskjellige land, som slippes den 16. september i år.

”Formålet med albumet er å vise at musikk ikke lar seg stoppe. I en god melodi ligger det så mye kraft at det ikke er mulig å holde den tilbake. Sånn sett er det ikke rart at mektige menn er redde for musikk. Den har en evne til å spre budskap som ellers ville vært stilnet. Og med tjueto mann på scenen skal det i alle fall mye til for å stoppe oss.

10. november
Dørene åpner
20:00