Æ

Konsert

Æ

Support: Ingeborg Oktober
Lørdag 12.november 2016
21:00

HURTIGBIOGRAFI som Æ

2008-2009:
Æ finner ut at han skal ta seg en tur ut fra moderskipet Schtimm , og gir ut sitt første soloalbum Voksensløvsinn. Resulterer i en P3-hit i form av låten Fin Fyr/Idiot.
Begynner å tunere, både solo og med bandet Dem. Får se store deler av Norge, blant annet i hop med Stefan Sundström. Får æren av å spille nest sist på Humla Visfestival i Sverige.

2010:
Slipper USB-albumet prosaikk.
Skriver og framfører det kritiker- og publikumsroste bestillingsverket "Udyrbarmark" på kirkekonserten under Trænafestivalen.
Spiller følgende festivaler: By:Larm, Parkenfestivalen, Lofoten International Art Festival, Verketfestivalen, Europemania (Ungarn), Bodø Hardcorefestival, Blabla-festivalen, Protestfestivalen og ut av vår hule. Spiller også scener som Rockefeller og Verkstedhallen. "Prosaikk" får femmere i blant annet Adressavisa, Bergen Tidende og Rana Blad, og ble kjøpt av innkjøpsordningen. Turnere Norge to ganger med Stefan Sundström. Får presse i blant annet NRK Lydverket, Dagbladet, Klassekampen, The Times, NRK P2s Jungeltelegrafen + + +

2011:
Gjør ferdig studioversjonen av Udyrbarmark, spiller noen sporadiske konserter (Blåfrostfestivalen, Trænafestivalen, minnemarkering for Troms AUF, Rognandagan - gjør en liten turne i Finnmark med Sundström, spiller inn ei engelskspråklig skive og ny runde med Sundström (Rockefeller, Oslo. Dokkhuset, Trondheim og litt videre oppover). Spiler et par konserter med det fantastiske bandet "Dem".

2012: Drar på en 12-konserters-turne i Norge.  Spiller inn Avvikerike.
Bruker sommeren på Buktafestivalen, Trænafestivalen, Karlsøyfestivalen og Blabla-festivalen. Jobber med produksjonen av Stefan Sundströms kommende plate, og bruker høsten på å turnere med og uten band.


2013: Blir tildelt musikkfondenes fordypningsstipend, og skriver en ny Æ- plate, spiller noen spredte konserter og slipper Plata "Fraillaments" som Erling & The Armageddeonettes- får noen glitrende kritikker i blant andre østerriksk, engelsk og norsk presse. Gjør en 12-konserters turne med Stefan Sundström i hele Norge. Slipper videon Fine Ruina sammen med kunstneren Losvik

2014: Spiller inn den svenskspråklige plata Æ med folk fra bla Thåström, Winnerbäck og Weeping Willows. Turnere for Folkeaksjonen Ja til et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Slipper sitt femte studioalbum Gjendødsligheta som får en rekke glitrende kritikker. Spiller Trænafestivalen, Varangerfestivalen og Sommerdagan på Vega- lader opp til å slippe svenskspråkligplata på slutten av året. Produserer sammen med Hallstein Sandvin Ingeborg Oktobers debutalbum.
Debuterer på svensk på Visfestivalen Kompledigt.

2015: Slipper  Plata Æ i Sverige, og denne får skryt hos bla annet Aftnbladet og DN. Turnere i Sverige sammen med Stefan Sundström. Som en del av introfondets NN+ prosjekt slippes videoen "Drömmar" fra plata, og denne vinner en pris hos Nordic music video awards og blir nominert til en annen. Videoen blir også nominert til UK Music Video Awards, og har blitt vist på en rekke filmfestivaler.. Gjør låten "Ro" med Queduhska og Stefan Sundström. Turnere i Norge  som Æ etter slippet av den norske versjonen av skiva Æ. Jobber parallelt med det nystartede bandet Likholmen.- som slipper debututgivelsen (film og musikk) "Lillelivet" Spiller blant annet på Festspillene i Nord-Norge og Trænafestivalen + en 10-dagers turne. Slipper som vokalist og tekstforfatter i bandet Hide Unas LPen "Noishism" på høstparten.
 

Support: Ingeborg Oktober.
Ingeborg Oktober jobber for tiden med sitt andre album som forventes utgitt høsten 2017.

I 2014 slapp hun sitt debutalbum Hjerteræk til femmere i blant annet VG og Hamar Arbeiderblad. Siden da har hun blant annet spilt på by:Larm, Trondheim Calling og Trænafestivalen - og frontet det audiovisuelle bandet Likholmen både nasjonalt og internasjonalt.

I høst har duetten «Kanskje…» med Æ og Ingeborg Oktober stått lista på P1 i 10 uker.

Sagt om Hjerteræk:
«Lys i distriktsmørket. (…) Et «faen» har sjelden vært så lyrisk som her.» (Tor Martin Bøe, VG)

Live, Trondheim Calling 2015 (Dusken):
«Sart ja, men ho hadde stålkontroll. Dette var så rolig og vakkert at ein ikkje hadde sett makan under heile festivalen.»

Live, by:Larm 2015 (Universitas):
«Gåsehuden sprer seg fra første stund, og de personlige og treffende tekstene når rett inn i sjela.»

Linker

Spotify: http://spoti.fi/1LTGvkL
Tidal: http://bit.ly/2dI3bJz
iTunes: http://apple.co/1D4Czth

12. november
Dørene åpner
21:00