Høstslippet: Del 1

Nyhet

Høstslippet: Del 1

Vi er svært stolte over høstens konsertprogram ved Studentsamfunnet Driv og har gledet oss lenge til å offentliggjøre dette til studenter og den øvrige befolkningen i Tromsø. Her er de første 7 artistene/bandene som kommer til oss i høst: 

SHINING (Jazzfestivalen), 11. August

Shining fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med albumet ”Blackjazz” i 2010. Allerede før plata var offisielt sluppet kom det lovord fra ledende magasiner og blogger i alle musikalske leire. Allmusic.com skrev ”This is one of the most assaultive, addictive albums around” og ga plata intet ringere enn 5 av 5 stjerner. Fra den yngre amerikanske garden kom Alternative Press med sitatet “Blackjazz is fierce and unrelenting, a slavering beast of an album”, mens jazzverden og Allaboutjazz.com kontret med “Blackjazz is nothing short of a progressive metal masterpiece”. Med yatzy i seksere fra norske aviser, ble «Blackjazz» en døråpner for jazzmetallbandet fra Oslo, og en milepæl i deres historie.

Billetter - https://www.aurorabillett.no/billett/?showId=753993

RESIRKULERT, 1. September (Releasekonsert)

Resirkulert er et ungt Tromsø-basert pop-rockband fra Storfjord bestående av Emil (19) på vokal og gitar, Johan (17) på gitar og koring, Jonas (20) på bass og Isak (17) på trommer. Isak er siste skudd på stammen og tok over trommene etter at Edvard la trommestikkene på hylla høsten 2016. Både Resirkulerts første singel Nederst på lista fra debut-EPen Blåmaling og Før æ går til mitt -deres første singel fra det kommende debut-albumet, havnet på NRK P3s C-liste. I februar er de aktuelle med singelen En million, og albumet ventes mot høsten 2017. Dette fikk de finansiert gjennom Coop Nords kulturpris i 2015.

Billetter - http://betal.driv.no/salg/2017/resirkulert

"Vi ble alle lei oss når Resirkulert måtte avlyse sin releasekonsert i vår, men vi har heldigvis funnet plass til dem i høstprogrammet og gleder oss svært mye til å høre de live på Isbjørn Scene. De har jobbet steinhardt med å få albumet ferdig og vi skal legge ekstra godt tilrette for guttene på Isbjørn Scene i september", sier PR - og markedsleder Ildri Jørgensen ved Studentsamfunnet Driv. 

GRENI, 14. September

Greni har selv produsert Bigbangs album i årenes løp, men denne gangen har Tobias Fröberg (Ane Brun m.fl) alle sine geniale produsentfingre med i spill. Fröberg har pushet Greni utenfor komfortsonen, og lagt grunnlaget forlydlandskapet på “Pop Noir” som nå altså også skal overføres til liveformat. Albumet har allerede blitt meget godt mottatt blant anmeldere, med femmerne i bl.a. i Aftenposten og Dagbladet. iTromsø oppsummerer: "Etter drøyetotiår på toppen av norsk rocks næringskjede, har Greni med «Pop Noir» gitt ut sitt beste album så langt”.

Billetter - http://betal.driv.no/salg/2017/greni

"Dette er en av mine favorittbookinger denne høsten som jeg var så heldig å få oppleve under Rockefeller med min gode kollega og teknisk sjef på Studentsamfunnet Driv, Kjetil Andreassen. Dette er bare å glede seg til", sier bookingansvarlig Vasil Gjuroski ved Studentsamfunnet Driv

KARI BREMNES, 29. September

Kari Bremnes er en av våre aller fremste låtskrivere og sangere og for mange er det likevel live-konsertene som har satt dype, vakre spor. Hennes evne til nå ut til folk over hele landet er bemerkelsesverdig, og Kari knytter sterke bånd til sitt stadig større publikum. Kari har skrevet sanger halve livet, vært artist enda lengre og gjennom årene har hun utviklet nærmest en egen sjanger. Kjernen i den er nærheten til folk og historiene rundt livene vi lever. Om å miste, om å finne. Om storhet og trivialiteter.

Billetter - http://betal.driv.no/salg/2017/kari-bremnes

DEPRESNO, 12. Oktober

dePresno blir omtalt som en av de mest spennende nykommerne fra Bergen etter at han ut fra intet slapp sin første singel Forever i mai 2015. Siden den gang har dePresno gitt ut flere radiolistede singler som Hide And Seek og See You Soon, og i juni er han endelig klar med ny musikk i form av singelen Breathing. Debut EPen Forever ble sluppet i oktober 2016 med singelen Hide And Seek som var en av de mest spilte låtene på P3 høsten 2016. Låten har generert over 1.7 millioner avspillinger på Spotify og har blitt fremført bl.a. på Lindmo, TV-Aksjonen og live hos P3 Christine.

Billetter - http://betal.driv.no/salg/2017/depresno

SPIDERGAWD, 20. Oktober

Spidergawd er et rockband som ble dannet i Trondheim, Norge i 2013. Bandets grunnlegger var Per Borten (Cadillac & Moving Oos) på gitar og vokal, Bent Sæther (Motorpsycho, The International Tussler Society & Sugarfoot) på bass, Rolf Martin Snustad Hopalong Knut & Samvirkelaget) på saxofon og Kenneth Kapstad (Motorpsycho, Monolithic & God Seed) på trommer. Inspirasjonen til Spidergawd IV fant bandet gjennom utallige spillejobber i løpet av våren og sommeren 2016. Kveld etter kveld med intense konserter for utsolgte hus i Norge og Europa krever sitt, og for å bygge seg opp til neste dags innsats trenger man ritualer. Spidergawd valgte å samles i ettertenksomhet over noen flasker vin, til tonene av Dio, Motorhead, Thin Lizzy, Iron Maiden og Judas Priest. Sånt blir det ny rock av!

"Her er det bare å forvente seg en konsert uten om det vanlige. Jeg opplevde dem i Hamburg i fjor, der trommisten Kenneth Kapstad satt helt fremst på scenen og lagde et fantastisk show på trommer. I tillegg kommer også de med et nytt album i sekken", sier bookingansvarlig Vasil Gjuroski ved Studentsamfunnet Driv.

Billetter - http://betal.driv.no/salg/2017/spidergawd

SATYRICON, 25. November 

Satyricon jobber allerede hardt i studioet og utgivelsen av deres nye album er satt til 22. september. En europeisk turnetur til støtte for den kommende platen vil sparke den samme helgen. Satyricon har ikke bare inspirert hele sjangeren, men de har også alltid utmerket seg bra live. Deres kraftige og stemningsfulle forestillinger, spisset av deres karismatiske frontman og visjonær, samt trommeslager vil alltid være av en minneverdig og spesiell begivenhet du aldri vil glemme.

"Satyricon er kjent langt utover de norske grenser og jeg har faktisk hørt utrolig mye bra om dem i Makedonia, der jeg kommer ifra. De kommer endelig tilbake til Studentsamfunnet Driv etter et par år og har med seg et splitter nytt album i sekken", sier bookingansvarlig Vasil Gjuroski ved Studentsamfunnet Driv 

Billetter - http://betal.driv.no/salg/2017/satyricon