Vår julegave til dere!

Vår julegave til dere!

Odd Nordstoga spiller på driv 17. mars

Torsdag ble nyheten sluppet om at Odd Nordstoga kommer til Studentsamfunnet Driv med sitt soloprosjekt, Aleine Heime. Billettsalget er allerede godt i gang og det er ikke så rart. Om man lytter på albumet som inneholder 13 akustiske låter skjønner man fort hvorfor. Albumet inneholder blant annet en coverlåt av Lars Winnerbäcks «Om du lamnar mig nu», oversatt til «om du reiste din veg» herlig brei Telemarksdialekt. Albumet har høstet ros fra mang en anmelder, og det ligger til rette for å bli en veldig lun musikalsk opplevelse på Driv denne torsdagen.

Odd Nordstoga forteller dette om prosjektet fra egen pressemelding: Det er no eit år sidan albumet ”Dette Landet” kom ut. Med låtar som ”Kunsten å gå”,  ”Diesel og Bensin” og ikkje minst tittel-låten ”Dette Landet”, har dette blitt ein av mine største suksessar til no. Det har vore fulle hus og stormande jubel nær sagt overalt. Tusen takk! Ein fantastisk tur rett og slett. No mønstrar eg på turnebussen igjen, og feirar dette albumet, og resten av låtane mine.

Med på lasset kjem også at eg spelte inn nokre låtar heime i akkustisk versjon i vår og no i haust. Dette blei så fint, tykte både katten min og plateselskapet, at me gjev det ut no i november. Plata heiter sjølvsagt ”Aleine heime” og inneheld låtar eg har laga, men som eg ikkje før har spelt inn sjølv, ein coverlåt av fantastiske Lars Winnerbäck og ellers mine eigne akkustiske tolkningar av, nettopp, meg sjølv.

 

Kvelertak spiller på Driv 23. mars

Stavanger-bandet Kvelertak regnes som Norges største og beste rockeband og har hatt betydelig suksess utenlands. Å kalle Kvelertak for et rockeband er kanskje litt upresist, de kan heller betegnes som en symbiose av black metal, hardcore og stadionrock. Musikken er tung, på grensen til punk, samtidig som den har en musikalsk nerve som har sikret bandet en enorm fanskare. Det bandet er aller best på, er likevel de energiske konsertene. Det er tett, samkjørt, svett og vilt. De turnerer så å si konstant som headliner, eller med storheter som Metallica, Mastodon, Gojira, High on Fire og Converge for å nevne noen. De har også varmet opp for Foo Fighters, Iron Maiden og Kiss på store arenakonserter her hjemme. Dave Grohl er selverklært stor fan av bandet og fikk i 2011 overrekke gullplate til bandet for debutalbumet «Kvelertak».

Nylig har de vært på en omfattende turne i Europa, nå legger de ut på norgesturné som begynner i Alta dagen før de kommer til Tromsø. Kvelertak ga ut sitt tredje album «Nattesferd» tidligere i vår. Albumet falt i god jord hos flere anmeldere landet over og høstet femmere av både Dagbladet, NRK p3 og iTromø. Det er ingen tvil om at denne konserten med Kvelertak blir et høydepunkt for mange. Nesten hver gang vi ber om ønsker fra publikum Kvelertak gått igjen.

 

Juicy varmer opp for danske Liima

Juicy bygger lydlandskap gjennom improvisert vokal, pakket inn i godteripapir. Juicy er et genrenøytralt prosjekt, som kan like gjerne forstås som en lyd-performance. I møtet mellom det improviserte og ambiente, og tekst og melodi, oppstår Juicy.
Juicy blir den perfekt oppvarmingen for Liima som er en helt ny konstellasjon bestående av det danske bandet Efterklang og den finske perkusjonisten Tatu Rönkkö, som sammen spiller artig elektropop i postrocksjangeren.
Juicy står også på plakaten til det helt ferske festivalkonseptet som inntar Driv i mars. Det Oslobaserte kreative kollektivet At Home Music er sannsynligvis det musikkselskapet sør for polarsirkelen med sterkest tilhørighet til Nord-Norge. I et års tid har en gjeng Tromsøværinger, ispedd en del frisk blod sørfra, lagd liv og røre i hovedstaden og andre plasser uten mørketid eller midnattssol. I mars kommer de manns- og kvinnesterke tilbake til fødebyen med At Home and Away. Et to-dagers festivalkonsept som ser dagens lys for aller første gang.
På scenen på Driv kan du nemlig se band og artister som Peter Estdahl, Great People, Blood Forest Family, Jadudah, Jakob Ogawa og Juicy. Alle ferske og aktuelle på hver sin måte, klare for å vise deg ditt nye hjem utenfor hjemmet. Dette blir en veldig eksklusiv festival, da den finner sted på lille-scenen, Isbjørn-scene.

Suksesskonseptet Trykkokern kommer til Driv 6. mai

Konseptet som tok Tromsø med storm! TRKRN består av platekuskene Dawooda & CoaX som møttes gjennom musikken for snart 4 år siden. Siden den gang har de pushet, utfordret og manet frem det beste i hverandre. Dette har resultert i et unikt og lekent lydbilde som med en vanvittig driv fra start til slutt som får dansegulvet til å pulsere. De elsker å spille lange sett og bak hvert sett ligger det mange timer med forberedelser. Det siste året har dette konseptet spilt for dansegulv i Tromsø flere kvelder på rad og deres faste følger skare bare vokser og vokser. Selv tror guttene at det er deres dedikasjon til faget som er skyld i suksessen. Ingenting overlates til tilfeldighetene når publikum tas med på en reise i deres univers. Et univers fylt av kompromissløs Minimal Techno, Tech House og Techno.

https://www.facebook.com/trykkokern/

https://soundcloud.com/trykkokern

 

Konsertprogrammet på Driv så langt:

13. januar – Liima (dk) + Juicy
28. januar – Jaa9 & OnklP
10. februar – Sondre Lerche (StudentUKA)
17. februar – Sonny Alven (StudentUKA)
18. februar – Dagny (StudentUKA)
10. mars – Staut
11. mars – SlinCraze
17. mars – Odd Nordstoga
23. mars - Kvelertak
24.-25. mars – At Home And Away-festival
31. mars – Kaja Gunnufsen
1. april – The Modern Times
8. april – Line Mari
6. mai - Trykkokern