KONSERTER HØSTEN 2016

Nyhet

KONSERTER HØSTEN 2016

 Første del av konsertprogrammet for høsten 2016 på Studentsamfunnet Driv er er nå klart.

«Det var enormt spennende for en fersk tromsøværing å sette sammen programmet for Driv. Jeg har jobbet hardt for å lage et program som tilbyr en bredde av sjangre for å tilfredsstille alle ører. Høstens konsertprogram byr på litt av hvert, fra Rock n’ Roll til hip hop og fra elektronisk pop til metal. Dette er bare en smakebit av programmet og flere godbiter kan ventes i løpet av sommeren og ut på høsten, også noen overraskelser fra utlandet. Generelt tror jeg Driv kan tilby et veldig fresht og interessant program denne høsten som vil tiltale mange. Jeg vil også benytte anledningen til å takke Robert Dyrnes for enormt med hjelp, og daglig leder ved Driv, Emma Lindhult for tilliten. Ha en flott sommer, så sees vi på Driv til høsten!» - Vasil Gjuroski, bookingansvarlig ved Studentsamfunnet Driv.


Høstens konsertprogram på Driv byr på flere godbiter for Tromsø og studentene. Du kan se fram til en innholdsrik høst med «Kråkesølv», «Monica Heldal», «Berhoft & The Fashion Bruises», «Thulsa Doom», «CLMD», «Hollow Illusion», «Dull Boy Jack», «Jaa9 & OnklP», «Årabrot», «Blodsmak» og «Senjahopen». Billettsalget for disse konsertene starter fredag 3. juni kl. 09:00. I tillegg tar også «Seigmen» og «Bob Hund», som vi slapp nyheten om tidligere i mai, turen innom Tromsø og Driv i høst. 

Kråkesølv

Kråkesølv slo igjennom som ferske debutanter med albumet «Trådnøsting» i 2009, og siden den gang har bandet stort sett reist landet rundt. Med hitlåter som «Skredder», «E Du Me Mæ», «Nordavind Mot Varme Kinn», «Ikke Rart Æ Blir Sprø» og «Privat Regn» har de bygget seg opp en betydelig fanbase, og i høst slipper de sitt femte album og legger ut på turné.
Det kompakte firemannsbandet har et lydbilde som er satt sammen og inspirert av mange forskjellige stilarter, der atmosfærisk pop og ruskete rock i gata til Death Cab for Cutie og Sonic Youth står sterkt. Legg til en snill porsjon nordnorsk emosjonalitet og tekster på dialekt, og bildet av Kråkesølv er nesten komplett. 30. september kommer det nytt album ut på Jansen Plateproduksjon, og denne gang er det på tide å gjøre noe nytt. Nå har Kråkesølv fått med seg produsent Lars Horntveth (Jaga Jazzist, Susanne Sundfør). I tillegg til å produsere bidrar han også selv på flere måter, både med gode råd, som motivator og på flere instrumenter. Tekstene har ellers det samme melankolske tilsnittet som har preget universet til Kråkesølv siden debutalbumet, og fortsetter å trekke tråder mellom det mellommenneskelige og universelle. Første singel fra albumet heter «Pangea / Vi» og er ute 3. juni. 21. oktober kommer Kråkesølv til Driv.

CLMD

Det startet sånn smått med to barndomskompiser i en kjeller på Snarøya. CLMD har idag vokst seg til å bli en internasjonal merkevare med millioner av streams, platesalg og rotasjon på nattklubber i alle verdensdeler. Basstunge superbangere som «Black Eyes and Blue», «Falling Like Angels» og «The Stockholm Syndrome» har blitt allemannseie på spillelister verden over, godt hjulpet av oppmerksomhet fra velrennomerte radiostasjoner – deriblant i sendeflata til selveste DJ-kongen sjøl, Pete Tong. Den siste hiten «Wild Men» er intet unntak.
Venneprosjektet CLMD er i dag blitt historie, men konseptet og brandet CLMD drives videre av Martin Danielle. Det er et fyrverkeri av et show i liveformat, med stort fokus på det audiovisuelle med «Create Love, Music, Dreams» som det underliggende motto for prosjektet.
Tidligere singler som «The Stockholm Syndrome», «BlackEyes & Blue», «Falling Like Angels», «Wild Men» og «Keep Dreaming» har gjor CLMD til et kjent navn i EMDsjangeren. «The Stockholm Syndrome» nådde førsteplass på Sirius XM BPM listen, mens «Black Eyes & Blue» ble valgt til åpningslåt for Ultra Music festival After Movie i 2013.

Årabrot

Tidligere i år kom Årabrot med «The Gospel», bandets syvende album. De bekreftet med dette sin posisjon i førersetet når det kommer til tung, alternativ rock her til lands. Årabrot har tidligere fått Spellemannpris i metal-kategorien, men det er ikke et beskrivende nok for dette unike bandet.
De norske rockepionerene i Årabrot har holdt sammen i 12 år og helt fra begynnelsen i Haugesund har de klart å provosere med sin kontroversielle grafikk og sine uvanlige pressebilder. Vokalistens stemme har blitt beskrevet som noen som nettopp har rømt fra en mentalinstutisjon. De har vokst fra dette til å bli et slagt kultband, med hard core fans over hele verden. De er kjent for å ikke gjøre ting på den tradisjonelle måten, men likevel har de vunnet en Grammy for beste metal album i 2012. Dette er en stor prestasjon for en rockeband fra Norge.
Etter å ha kommet seg etter strupekreft i fjor, presterer vokalist Kjetil Nernes bedre enn noensinne.
Det nye albumet «The Gospel» er spilt inn delvis med Steve Albini i Electrical Audio og delvis i den gamle kirken i skogen i Dalarna, Sverige. Ted Parsons, Stephen O'malley, Karin Park og Erlend Hjelvik (Kvelertak) er noen av musikerne som bidrar på dette albumet sammen med støy-lord Lasse Marhaug og Andrew Liles (Currant 93 / Nurse With Wound) som også har spilt live med bandet ved noen anledninger.

Monica Heldal

Det snakkes ofte om karrierer som tar av som en rakett, men sjelden stemmer uttrykket så godt som i Monica Heldals tilfelle. Debutalbumet “Boy From The North”, ble overstrødd av strålende anmeldelser. Debutalbumet innkasserte også to Spellemannpriser for «Beste popsolist» og «Beste nykommer», Gramo-stipend, og 21 uker på den norske albumlista. Monica Heldal har også varmet opp for Tom Petty, Bjørn Eidsvåg og Ben Howard. Stort bedre kan det rett og slett ikke gjøres.

Monica Heldal leverte et debutalbum som fikk anmelderne til å hente fram ord som «klassiker», «sjangersprengende» og «tidløs», samtidig som de understreket den ferske plateartistens særpreg og personlige stil i låtene som blandet innslag av folk, country, blues og roots med inspirasjon fra navn som Nick Drake, Emmylou Harris og Rory Gallagher. I 2016 kom oppfølgeren til debutalbumet. Også denne gang fikk Heldal hjelp av Øyvind Blomstrøm, Cato «Salsa» Thomassen, Børge Fjordheim og Øystein Frantzvåg. Og som på førsteplata inneholder albumet en blanding av flere sjangre; elementer av folk, rock, pop, country og prog kommer sammen i en høyere enhet, med Monicas personlighet og særpreg som x-faktoren som binder det hele sammen. Hun føler selv at det nye albumet er mer progressivt enn debutskiva. Albumet «The One In The Sun» kom 08. april. Konsertpublikumet har mye å se frem til.