Vi vil hjelpe flyktningene

Vi vil hjelpe flyktningene

De frivillige ved Studentsamfunnet Driv ønsker å bidra til flyktningkrisen og vil samle inn penger gjennom aksjonen Beer Care, som samler inn penger til Redd Barna. Alle tipspengene som kommer inn i løpet av høsten 2015 går direkte til Flyktningshjelpen da innsamlingen fra Beer Care gjelder fram til 5. oktober. Videre ønsker vi også å aksjonere bort fire billetter til de utsolgte konsertene med Kari Bremnes i november.

Initiativtaker Fredrik Berger Gulbransen som til daglig er utenriksminister ved Studentsamfunnet Driv så at flere andre studenthus hadde satt i gang innsamling og tente derfor fort på tanken.

Jeg så at andre studenthus hadde satt i gang innsamlinger, og tenkte at dette måtte også Driv være med på. Det er vanskelig for oss å forstå den situasjonen flyktningene er i, og det føles godt at vi som et studenthus både kan, og tar ansvar, sier utenriksminister ved Studentsamfunnet Driv Fredrik Berger Gulbrandsen.

Fredrik tok derfor dette opp i et av hovedstyremøtene, der presidenten  og resten av styret ved Studentsamfunnet Driv ble utrolig glad og mener dette er en selvfølge og nødvendighet.

Tusener har forlatt sitt hjem i søken på trygghet, og vi i Studentsamfunnet Driv vil bidra til at de igjen kan få oppleve det vi selv nesten tar for gitt. Det skulle derfor bare mangle at vi gir bort tipspengene som vanligvis går til sponsing av sosiale aktiviteter til de som trenger det aller mest. Det føles ikke riktig å bruke pengene slik vi hadde planlagt, når Beer Care er et så godt alternativ, sier president ved Studentsamfunnet Driv Jonas B. Apeland.

Kari Bremnes og managementet har sagt ja til å gi bort totalt fire billetter til konsertene 4. og 5. november, som auksjoneres bort til høystbydende. Informasjonen om auksjonen vil bli lagt ut på vår Facebook-side, der også auksjonen vil foregå. Vi legger ut to og to billetter, og hver auksjon vil vare i to dager fra kl.12:00.

Hva er Beer Care: Beer Care er en innsamlingsaksjon til inntekt for Redd Barna. Aksjonen er satt i verk av Lindheim Ølkompani på Gvarv, og ønsker å vise at selv om øl er viktig, er medmenneskelighet viktigere. Aksjonen som startet 5. september, og går til 5. oktober hadde som mål å samle inn 50 000 kroner, men er allerede oppe i nærmere 80 000.

FOTO: Attila Kisbendek / AFP