Tromsø Jazzfestival: Jarle Bernhoft

Tromsø Jazzfestival: Jarle Bernhoft

Lørdag 13.august 2022
20:00

Bernhoft med band – endelig tilbake i Tromsø!

Bernhoft er en fullkommen artist som helt siden gjennombruddet i 2011 konstant har gitt musikknorge musikalske vitamininnsprøytninger fra øverste hylle. Årets spellemann, årets mannlige artist, grammy-nominert, og med et utall av priser og bemerkelser i bagasjen, har Bernhoft i et tiår markert seg som en av Norges desidert hippeste artister.

Sisteplata Dancing on My Knees er nominert til spellemann i kategorien pop, men Bernhoft har alltid beveget seg sømløst på tvers av ulike sjangre – jazz, blues, rock, R&B – alltid med en umiskjennelig dose soul i bunn.

Bernhoft omtaler Dancing On My Knees som noe av det mest personlige han har laget, og at tittelen passer så bra fordi han føler at han alltid er på vei – ned eller opp, med discokula til topps. Tekstlig sirkler det rundt hans evinnelige tvil på alt, inkludert egen verdi. Under både skriving og innspilling har han gått litt mer fandenivoldsk åpent til verks enn tidligere.

Han har jobbet med låtskrivere og produsenter som Skinny Days, Kristian Flatmate Vik, Alex Pavelich, Carl-Victor Guttormsen og sin faste makker over flere år: Bjarne Stensli. Alle har dyttet ham ut av komfortsonen og resultatet kaller Bernhoft en øvelse i å stå stilt ut, ikke bare naken, men flådd. Innspillingsmessig er han tilbake til noen av arbeidsmetodene fra Solidarity Breaks ved at han, med noen hederlige unntak, spiller alle instrumenter selv!

Etter å ha gjennomført en suksessfull runde med bandet i oktober 2021 forlenger Bernhoft turneen inn i nyåret. Han ser frem til å skru opp lyden og presentere det nye materialet ispedd mange gamle hits. Vi, mildt sagt, gleder oss til å høre ham med fullt band på Driv under årets Jazzfestival!

Her finner du festivalpass som gir tilgang til alle konserter under Tromsø Jazzfestival 2022:
https://jazzfestival.hoopla.no/sales/festivalpass-2022

13. august
Dørene åpner
20:00