Tromsø Jazzfestival: Beady Belle

Tromsø Jazzfestival: Beady Belle

Søndag 14.august 2022
18:00

Beady Belle markerer i år sitt 20-års jubileum som artist, og kan med rette feire i stor skala. Hun er internasjonalt anerkjent, har turnert over hele verden og etterlatt seg et bergtatt og begeistret publikum i 167 byer i 28 land! I Norge har hun lenge nærmest vært en godt bevart hemmelighet, men ble for alvor nasjonalt kjent som deltaker på Stjernekamp 2019.

Beady Belle har i løpet av de siste 20 årene samarbeidet med verdensstjerner som Jamie Cullum, India.Arie og Joshua Redman, og nasjonalskatter som Jarle Bernhoft og Bugge Wesseltoft. Hun har opptrådt på store internasjonale festivaler og konsertscener — blant annet Royal Albert Hall.

I eget navn har hun gitt ut åtte kritikerroste studioalbum og en samleplate. Hennes siste plate, Dedication (2018), ble igjen møtt med strålende kritiker: Dagbladets anmelder trillet høyt på terningen og kalte henne «Norges svar på Beyonce». Beady Belle er aktuell med sitt niende studioalbum, Nothing But The Truth, som markerer 20-årsjubileet for hennes debut. Musikknettstedet Scandinavian soul skrev singelen Truth Wide Open: «This is easily one of the best singles of the year!».

Dette er raffinert neo-soul, med grooven solid plantet i kjernen av musikken. Kronen på verket er Beady Belles fløyelsmyke stemme med et enormt overskudd og tilstedeværelse. Nå er hun endelig klar for et etterlengtet gjensyn med Tromsø Jazzfestival!

«She's got one of the greatest voices in the world.» – Jamie Cullum

«Beady Belle skriver og ikke minst synger musikk så sjelfull og så groovy at jeg ikke har det minste problem med å plassere henne helt der oppe i et internasjonalt toppsjikt.» – Tor Hammerø -

14. august
Dørene åpner
18:00