DebutUKA: Kamelen

DebutUKA

DebutUKA: Kamelen

Fredag 19.august 2022
20:00

Sted: SNN Scene
ID: 18år
CC: 325,-/350-/425,-

Selve Kamelen kommer til Tromsø under årets DebutUKA!
Etter å ha sluppet det ærlige og personlige albumet «#FRIKJENT» til strålende anmeldelser og radiolistinger i januar i år, varmer Kamelen nå opp til sommeren med houselåten «Creme de la creme».

«Elsker å spille låten Klubbkamel live, og spesielt reaksjonen publikum gir meg når eg spiller den live. Creme er absolutt ikke et forsøk på å gjenskape den låten, men når eg hørte beaten så visste eg at folka ville føle den energien. Så nå har vi en til låt å stagedive til» - Kamelen

I sommer tar Kamelen med seg «Creme de la creme» ut på scenen, hvor han etter planen skal spille live på
både Bergenfest, Jugendfest og Stavernfestivalen. Låten er laget med et stjernelag av produsenter og låtskrivere, blant annet Anders Nilsen (Matoma, Katastrofe), André Jensen (R3HAB, Tungevaag) Emir Hindic (EMIR, Sushi x Kobe) og Maciek Ofstad (Kvelertak).
Hip hop-artist og historieforteller Kamelen, også kjent som Slim Kamel, ble kjent over natten da han rømte fra politiets varetekt samtidig som han slapp singelen «Si ingenting» i 2015. Kamelen har, med hyppige utgivelser, etablert seg som en undergrunnsfavoritt og en viktig musikalsk stemme for en underrepresentert gruppe I 2018 ble han nominert til både Gramo-stipendet og Spellemann for «Årets gjennombrudd». Og på veggen henger troféer for albumet «Kingpin Slim» og låter som blant annet «Lil Homie», «Beng Beng Beng», «Si ingenting», «Klubbkamel» og «Vil ba vekk». Albumet «#FRIKJENT» som kom i januar i år var inspirert av fire måneder i varetekt for et ran han ikke begikk. Samlingen låter ble som et motsvar til anklagene, og et innblikk i en intenst frustrerende periode, og inneholdt låter som «STAKKEN», «FERRARI» og «SIDEN DAG 1».

19. august
Dørene åpner
20:00