Lamark / supp Torbo

Konsert

Lamark / supp Torbo

Torsdag 26.mai 2022
20:00(Sigurd) Lamark er tilbake med sin moderne pop-poesi på Bodødialekt. 29. april 2022 kommer endelig hans nyeste album «Tre leiligheta seinere», og det inviteres til konsert med Lamark på Driv!Lamark solodebuterte i 2013, og den livsbejaende singelen «Alle dama som e fin» ble lydspor til mang en nordnorsk sommerfest. Med sine to første kritikerroste album «God nok grunn» (2014) og «Byen» (2017) har han etablert seg som en nasjonal stemme fra nord. Fem år seinere kommer endelig oppfølgeren. Det er en moden og tydelig artist vi møter, med et fengende uttrykk og finurlige tekster om personlig utvikling, kjærlighet og etableringsfase.

Reisen mellom leilighetene er både fysisk og abstrakt. Fra barndommens nabolag, gjennom et slitent kollektiv fullt av minner, til prospektet av en fjern, nyoppussa boligdrøm, full av lengsel og identitetsmarkører. «Tre leiligheta seinere» skildrer forholdene som slutter og begynner igjen i samtidens seriemonogami, og kunstens betydning i det hele. 

Blant bidragsyterne på albumet finner du musikere fra band som Divest, Konradsen, Kråkesølv og Young Dreams. Stikkord for produksjonen er vintage trommesett, fine gitarer, analoge synther og luftige arrangementer med klokkeklar vokal. I landskapet til alternative popartister som Håkan Hellström og Devendra Banhart og inspirert av sin hjembys visehelt Terje Nilsen, leverer Lamark solid nordnorsk låtskriverhåndverk med et uttrykk som er både smart, sårt og underholdende.


Live har Lamark og vennene levert fyrverkeri av konserter på festivaler som Træna og Hove, og på en mengde klubber, barer, naustloft og kaffesjapper fra nord til sør. Med seg har Lamark et kult band fra Oslos indiescene.
Sagt om Lamark:- Nordnorsk pop som er verdt å lytte til - Musikknyheter

- Lamark virkelig masserer både ører og sjel som dypest når han inderlig skriker ut variasjoner av frasen 'føkk den byen her' - Bergens Tidene

- Den beste debuten siden Kråkesølv i 2009 - Avisa Nordland

- Låten Voksen kunne vært en vinner på et album av Håkan Hellström - Avisa Nordland

- Sorry Baby er en potent låt som utvilsomt inviterer til gjentatt lytting. - Ny musikk hver dag

- Følsom, variert pop som går rett i sjelen - Universitas

------

Artisten og Tromsø-studenten Torbo varmer opp for Lamark på Driv den 26. mai!
Med sin klassiske låtskriverstil og sine innlevende fremførelser har Torbo imponert lytterne. Mye av musikken hans har likevel blitt holdt skjult for omverdenen, til konsertanmelderes store fortvilelse. Siden sist gang han dukket opp på konsertscenen, har han debutert med utgivelsen «Darlin’ / Lights On», og bidratt som låtskriver på Thea Meyers finalist-låt i Den Store Låtfesten, «I would never».
Til Driv kommer han med nytt materiale i et ufiltrert og klassisk singer-songwriter-uttrykk. Kom på konserten den 26. mai, og få en smakebit av hva som kommer fra den unge låtskriverspiren fra Bodø!

26. mai
Dørene åpner
20:00