Vulture Industries + Dreamslain

Konsert

Vulture Industries + Dreamslain

Fredag 5.november 2021
20:00

Vulture Industries

Med sitt mørke, progressive og særegne uttrykk byr Vulture Industries på en reise som spenner fra det introverte til det bombastiske. Fra det melankolske til det skrikende. «Vulture Industries lager melodier du vil høre mer av og historier du vil vite slutten på» skrev Bergens Tidende og dro paralleller til artister som David Bowie og Faith No More fulgt av en 5er på terningen.
Med nærmere 200 konserter bak seg har Vulture Industries turnert det meste av Europa og bygget seg opp et lojalt publikum utenfor Norge. De er beryktet for unike show som henvender seg direkte til publikum, og kan inkludere alt fra lynsjinger og gapestokker til publikumsdans.
Som Gaffa.no skriver, "...bandet trøkker i gang og Nilsen (bandets vokalist) entrer scenen som en gal sirkusdirektør eller forrykt skuespiller fra en ekspresjonistisk skrekkfilm på 1920-tallet. Det funker som bare faen!". Musikknyheter.no avsluttet sin anmeldelse med "Fantastisk konsert!" til 9 av 10 mulige poeng.
"Vulture Industries are a fucking incredible live band, and seeing them live without any expectations is an experience in of itself (spoiler alert: if you wish to experience this, feel free to stop reading)" - Echoes and dust (London show)
"It culminates a dizzying display which leaves grinning most of the way home. A great and memorable night all round." - Ave Noctum (London Show)
"Vulture Industries songs are visionary travelogues, as though they’re on an arcane mission through some unmapped, Victorian city, driven by bustling guitars, textured by Bjørnar’s portentous but playful baritone and Wurlitzer-mimicking keyboards, veering off into monologues that are part Brecht, part Nick Cave. Gleefully theatrical, Vulture Industries keep an enthralled audience in a constant state of anticipation and the conga line Bjørnar kicks off towards the end is a measure of his Pied Piper-esque ability to draw you into a bewildering world of wonders." - Prog Magazine

Vulture Industries har gjort flere livestreams i påvente av å kunne spille konsert, så du får en mulighet til å se og høre hva du har å se frem til: https://www.youtube.com/watch?v=yLrrxMNcBtE&t=4s
----------------------------------------------------------------

Dreamslain

Dreamslain er en epic metal-/progressiv rock-trio fra Tromsø. Bandet komponerer alle sangene gjennom jam på øvingsrommet og lager slik sanger som gir en live-følelse som er lett å gjenskape på konsert. Sangene spilles uten playback, som åpner for å gjøre variasjoner live, med improviserte soloer for alle 3 medlemmer.
Dreamslain har etter EP-en Tales of War i 2016 gitt ut debutalbumet sitt, Tales of Knights and Distant Worlds 29. januar 2021, og dere vil selvsagt høre sanger derfra på konserten. Albumet kan kjøpes og høres på Bandcamp eller høres på strømmetjenester som Spotify og Tidal.
Anmeldere har vært enige om at albumet er rart, nyskapende og spennende:
“A band completely outside the box, which surprises time and time again” Michele Martini, Hard Rock Italy
‘Tales of Knights and Distant Worlds’ is definitely an album for those with an open mind who really desire to push the boundaries of music” Jonny Bakes, Über Rock
«en fargerik og original dose tung-prog som definitivt vil kunne glede tilhengere av mangefasetterte og eksentriske uttrykk.» Fredrik Schjerve, Metallurgi
“Three decades of music, rolled all into one mighty creation (…) I’m not going to pretend that this is going to appeal to everyone as it is quite “out there”, but I love finding gems like this.” Steve Thomas-Green, Headshot Metal
“if you’re up for something utterly bonkers and occasionally brilliant that mixes Focus, Cirith Ungol, Uriah Heep and extreme metal with abandon, dive in” Zero Tolerance
Dreamslain består av Anna Loppacher - keyboards og basspedaler, Daniel Paulsen Figenschou - slagverk, og Igor Jakobsen - gitar, basspedaler og vokal.

Du kan høre noen av sangene deres her: https://youtu.be/uWfqOvXs0Gw

5. november
Dørene åpner
20:00