Malin Pettersen

Konsert

Malin Pettersen

Torsdag 19.november 2020
20:00

TNCF og Driv er svært stolte av å kunne presentere Malin Pettersen for tromsøfolket torsdag 19. november.

Malin Pettersens kommende album Wildhorse er en samling reiselåter - i både konkret og overført betydning. Og som en villhest, har karrieren hennes tatt henne i en drøss forskjellige retninger det siste året, med uante muligheter og stadig nytt publikum. Den nye singelen «Hometown» er en perfekt introduksjon til Malins nye musikalske univers, med en uimotståelig groove og The Band-aktig piano.

Om teksten sier hun: «Låten trenger ikke nødvendigvis å handle om en spesifikk hjemby, men tar for seg et sted (mentalt eller fysisk) der du sitter fast i gamle vaner og glemmer hva som er viktig for deg. Det handler også om at det kan være slitsomt å henge seg opp i hva andre tenker om deg, musikken din, valgene dine osv.»

Solodebuten References Pt.1 ble hyllet her hjemme og belønnet med en Spellemann-pris. Men det var minialbumet Alonesome som for alvor brakte Pettersen internasjonal oppmerksomhet. «Pause», den første singelen fra Alonesome ble kalt «an absolute stunner» av Paste Magazine, mens Rolling Stone Country skrøt av albumets tittelspor. I oktober 2019 trollbandt Pettersen publikum på bransjefestivalen Americanafest i Nashville og ved plateslipp strømmet ærverdige Billboard Magazine albumet i sin helhet.

I januar 2020 var hun en snakkis på Americanafest UK i London, før turen gikk til Trondheim Calling og et par uforglemmelige opptredener. En haug profilerte konserter var booket til South By Southwest i Austin, før pandemien satte en stopper for akkurat det. Men slike midlertidige hindringer stopper ikke Malin Pettersen.

Oppi alt dette spilte Pettersen også inn sitt tredje album i Nashville, hennes nye «andre hjemby». Hun har vært i studio med rutinerte musikere som har spilt med navn som Kacey Musgraves, Nikki Lane og Colter Wall, så det er absolutt ingenting å si på kvaliteten på musikerne.

De som kjenner til Malin Pettersen, vet at det er stemmen hennes som drar deg inn, mens det er låtskriveren Pettersen som holder deg der. Der hennes forrige album var en samling nedstrippede sololåter, er dette en fullverdig bandplate som inneholder alt fra vestkystpop og moderne americana til groovy country og sløy honkytonk – alle opplagte referanser fra en artist som er i kreativ storform.

https://www.dagbladet.no/kultur/norsk-countryperle/72932097

19. november
Dørene åpner
20:00