AURORA

Konsert

AURORA

Support: Iris
Torsdag 12.september 2019
20:00

AURORA
SNN-SCENE
DØRENE ÅPNER KL. 20:00
SHOWSTART KL. 21:00

ID: 18 ÅR

AURORA legger ut på sin første omfattende Norgesturné!

Den eventyrlige norske popdronningen AURORA skal i 2019 turnere seg gjennom flere kriker og kroker i Norge enn noen gang tidligere. Med musikk fra albumet Infections Of A Different Kind – Step 1 samt låter fra sitt kommende album skal hun nok en gang trollbinde hjemmefansen.

Aurora Aksnes er den norske sangeren og låtskriveren som står bak artistnavnet i store bokstaver. Og da AURORA høsten 2018 slapp sitt andre album, Infections Of A Different Kind – Step 1, snakker hun til oss nettopp i store bokstaver. Dette albumet er på mange måter et statement. For selv om hun fremstår som ydmykheten selv, har AURORA virkelig noe på hjertet. Hun vil dele de mange sidene av å være et menneske, gjennom tematikk som spenner fra det personlige til det politiske: fra kjærlighet og død til feminisme og miljøvern. Og når musikken starter er hun ikke blyg; hun vil skrike musikken. Danse den, og invitere publikum inn i sin verden.

Det er kun tre år siden AURORA slapp debutalbumet sitt, All My Demons Greeting Me as a Friend, med over 200 millioner streams og mer enn 500 000 solgte eksemplarer. I tillegg har hun høstet tre Spellemannspriser, blant annet for Årets nykommer (2015) og Popsolist (2016) samt flere GAFFA priser.

Også utenfor landets grenser har AURORA utmerket seg med sin klokkeklare stemmme og kunstneriske uttrykk. I 2016 vant hun EUs musikkpris European Border Breakers Awards for sin debut-EP Running With The Wolves.

– Hun har en stemme med et vidt register og en kraft som metter det atmosfæriske lydbildet slik få andre sangere klarer. Hun er like krystallklar i sine fraseringer som hun er eksentrisk i sine vokale valg, skriver Dagsavisen om AURORAs utsolgte konserter på Sentrum Scene i slutten av mars 2019 og ga en femmer på terningen. Gjennom dokumentarfilmen En gang Aurora (NRK) inviterte AURORA oss inn bak kulissene, og gjorde det tydelig hvordan hun i stadig større grad er en artist med stor integritet og viljekraft. Der kom vi også tettere på personligheten og kunstneren bak
musikken, som nå ser frem til å dele mer av seg selv med hele Norge.
– Jeg vil vise de enda mer av min verden. Vise at alle er velkomne. Det blir vidunderlig, forteller den unge artisten.

– Jeg vet at mange der ute har en veldig sterk tilknytning til musikken min i hjertene sine. Og derfor vi jeg gi dem de øyeblikkene der de kan gråte. Men også muligheten til å få en liten pause. Bare være et annet sted for en kveld, sammen med meg og alle de andre i rommet.

Selv om AURORA har en stor fanskare utenfor landets grenser og tas imot som en superstjerne i enkelte deler av verden, opplever hun det som noe helt eget å spille konserter på hjemmebane.

– Jeg føler meg naken og mye mindre. På en fin måte! Her møter jeg jo en slags familie, så det føles veldig nært for meg, forteller hun, og legger til:

– Jeg vil også at publikum skal føle seg hjemme på mine konserter. Vi er jo alle hjemme i musikken.

Når AURORA kommer på besøk til landets mange arenaer, kan man ikke med sikkerhet vite hva man har i vente.

– Alt er jo annerledes hver gang. Det føles nytt, og er nytt. Jeg lærer mye om meg selv på hver eneste konsert jeg gjør, og jeg utvikler meg veldig raskt. Så hvem vet hvordan det blir om noen måneder fra nå, forteller 23-åringen.

Men én ting er i hvert fall sikkert: idet AURORA entrer scenen er alle følelser i spill.
– Jeg vil bare skrike. Og danse. Og gråte. Og lukke øynene. Jeg har mye å si, og jeg har folk som vil høre på det jeg har å si. Det er alt jeg trenger.

----------------------------------------------------------

Vilde Iris Hartveit Kolltveit, kjent under artistnavnet iris, lager utsøkt elektropop. Musikken kan beskrives som myk og ærlig. Dype følelser gjenspeiles i de varme, minimalistiske låtene hennes. Det er historier om kjærlighet og tilknytning, samtidig som at de omfavner ensomheten. Det er musikk som fanger intensiteten av møtet med voksenlivet, og hun viser en form for selvinnsikt man ikke forventer fra en 22-åring.

10. april slapp iris debut-EPen «a sensitive being», med bl.a låten «from inside a car» som raskt ble listet på flere av de største radiokanalene i Norge og Sverige. 28. juni slippes singelen «mercy», og enda mer varm, intim og sensitiv musikk slippes til høsten.

I høst tar hun med seg bandet sitt og legger ut på norgesturné sammen med Aurora. Den unge, lovende artisten gleder seg til å besøke byer over hele Norge, og sier selv at publikum kan forvente seg «ærlighet og kjærlighet, nesten så mye at det blir ubehagelig».

12. september
Dørene åpner
20:00