Hedvig Mollestad Trio

Konsert

Hedvig Mollestad Trio

Torsdag 9.mai 2019
20:00

HEDVIG MOLLESTAD TRIO
ISBJØRN SCENE
DØRENE ÅPNER KL. 20:00
ID: 18 ÅR

For hvert album Hedvig Mollestad Trio gir ut, prøver kritikerne å finne opp en passende sjanger for den trollbindende, kompromissløse og «rett-i-mellomgølvet-musikken» trioen spiller. -Jazz eller rock? Stonerswing? Eller kanskje doomjazz? Classic Rock kom nærmest: Jazz Sabbath. Bandets elektiske miks av referanser går fra Black Sabbath og Jimi Hendrix til John Coltrane, samtidsjazz og metal. Dette har vist seg å være en suksessoppskrift: Hedvig Mollestad Trio har en stadig økende internasjonal fanskare.

Bandet ble startet i 2009 etter at Mollestad ble «årets unge jazztalent» under Moldejazz og trioen ble signert til Rune Grammofon påfølgende år. Etter fire studioalbum og ett dobbelt konsertalbum kommer nå et nytt studioalbum den 30. november 2018.

Om hjertet ditt ligger nært det jazzy og frie eller om du foretrekker den tunge beaten og den pumpende bassen har bandetblitt en live-favoritt. Dehar spilt på alt fra skitne små buler rundt i verden til de store, classy konsertsaleneog jazzfestivalene. Trioen har varmetopp for John McLaughlin på London Jazzfestival og spilt på store musikkfestivaler som Roadburn, SXSW, Tons of Rock, Vancouver Jazzfestival, Ottawa Jazzfestival, Berlin Jazz Festival, London Jazz festival, Tampere Jazz Happening og Øyafestivalen for å nevne noen.

The album, in any case, gives you dark-churning Tony Iommi riffs,a touch of Sonny Sharrockwildness, and traces of doom metal and stoner rock, without ever sounding retro. (...). The guitar playing is explosive but focused, and the cohesion within the band is unshakable. However dense or spaced out this music gets, there’s no question that it sounds alive. -Nate Chinen, New York Times

Norsk presse om Smells Funny:

iTromsø 5/6-På «Smells Funny» beviser Hedvig Mollestad Trio hvor stor kraft musikk kan ha. Om man i en drøy halvtime kan drømme seg langt av sted, og glemme absolutt alt av forstyrrelser som forpester hverdagen – da er musikk på sitt mest verdifulle. Helge Skog

Dagsavisen 5/6 -Tøffere blir det ikke! HM3 nærmer seg rockens flytende magmakjerne. Mode Steinkjer

Aftenposten 5/6 -Et bunnsolid helhetsinntrykk! Robert Hoftun Gjestad

Dagens Næringsliv -Hedvig Mollestad burde egentlig kunne headline Tons of Rock på Ekebergsletta til sommeren, men la deg ikke lure, dette er langt mer enn «bare» blytung, rå kraft. Audun Vinger

Klassekampen 5/6 -Dette er nemlig ikke bare en særdeles god gitarist, men en som spiller påde andres fremste strenger, og sammen løfter de i særdeles bred flokk. Aslaug Olette Klausen

Og fra releasekonserten: Jazznytt: Energiladet instrumentalrock med jazz i hjørnene,de er virkelig etband, og det lar seg høre. Den gleden de viser, smitter, og tilropene fra publikum er utvetydige! Arild R. Andersen

9. mai
Dørene åpner
20:00