Lørdagsuniversitetet

Lørdagsuniversitetet

Lørdagsuniversitetet

Undertittel: Om kjønn og instrumentbruk i populærmusikkfjernsyn
Lørdag 23.mars 2019
13:00

Vi ser ofte at gutter og jenter gjør kjønnstradisjonelle instrumentvalg. Kan disse valgene komme fra populærkulturen? Og hvordan er egentlig ståa i en av verdens mest sette musikkonkurranser, Eurovision Song Contest?

I dag er vi opptatte av at jenter og gutter skal ha like muligheter til å utvikle sine musikalske ferdigheter og interesser. Dessverre ser man ofte at de gjør kjønnstradisjonelle instrumentvalg. Kan disse valgene komme fra populærkulturen? For å finne svaret på det, kan man for eksempel se til en av verdens største og lengstlevende musikkonkurranser. Hvordan er ståa der?

I sitt arbeid med kjønn i Eurovision Song Contest førstelektor Bjarne Isaksen analysert alle 276 bidragene fra 1999 til 2018 for å se på bruk av musikkinstrumenter på scenen.

I sitt foredrag vil han redegjøre for funnene. Hvem spiller hva? Hva spiller menn? Hva spiller kvinner? Er vi i Norden, som ellers er så likestilt, også likestilt på denne scenen? Kan det tenkes at barn og unge lar seg påvirke av det de ser i slike musikkonkurranser?

Velkommen til et musikalsk foredrag!

23. mars
Starter
13:00