StudentUKA: Alida

Konsert

StudentUKA: Alida

Tirsdag 5.Februar 2019
20:00

ALIDA
SNN SCENE
DØRENE ÅPNER KL. 20:00
ID: 18 ÅR

Alida  har  seilt  opp  som  en  meget  habil  låtskriver.  Hun  startet  med  sin  egen  debutsingle  "Feathers"  i  2013,  som  ble  en  landeplage  på  radio,  og  har  fortsatt  med  å  bidra  på  egne  og  andres  låter,  -  nå  senest  med  "Wasting  your  time"  til  JCY,  som  har  passert  8  millioner  streams  og  dobbel  platina  status.  Fredag  06.  oktober  slipper  hun  sin  nye  singel  "Cool  With  it" og kommer til Driv under StudentUKA 2019.

“Cool  with  it”  handler  om  hvor  rar  og  unaturlig  prosessen  er  etter  et  kjærlighetsbrudd.  Når  jeg  skrev  teksten  var  jeg  spesielt  fascinert  over  den  bråe  forandringen  fra  å  gå  fra  “alt”til  “ingenting”,  fra  to  bestevenner  til  to  fremmede  mennesker  som  plutselig  ikke  skal  ha  noe  med  hverandre  å  gjøre.

Jeg  skrev  låten  i  studio  sammen  med  Dag  Holtan-Hartwig  og  Halvor  Folstad  (Skinny  Days).  Vi  fant  raskt  en  vibe  sammen,  og  improviserte  frem  melodiene  mens  vi  spilte  enkle  akkorderpå  gitaren.  Når  jeg  skriver  pleier  jeg  å  dra  frem  inspirasjon  fra  det  jeg  føler,  eller  det  musikken  frembringer  i  meg,  og  selv  om  jeg  ikke  gikk  gjennom  et  kjærlighetsbrudd  selv,  bevegde  musikken  meg  mot  denne  forvirrende  følelsen  av  å  miste  noen  -  følelsen  av  å  bli  dumpet  av  en  man  elsker.  Sammen  fant  vi  en  spennende  blanding  av  en  rå  sarhet  og  en  mer  upbeat-dansbar  sound,  som  igjen  reflekterer  følelsen  av  å  komme  seg  videre  etter  et  brudd,mens  man  samtidig  kjenner  på  de  vonde  og  forvirrende  følelsene.  

I  det  siste  har  jeg  blitt  inspirert  av  artister  som  bruker  hele  spekteret  av  stemmene  deres  til  å  kommunisere  gjennom  musikken.  Jeg  har  hørt  mye  på f.eks Julia  Michaels,  Tove  Styrke,  Adele,  Banks  og  Alessia  Cara.  Jeg  blir  inspirert  av  hvordan  disse  vokalistene  kommuniserer  sterke  budskap  gjennom  låtene  deres,  samtidig  som  de  får  frem  det  spesielle  og  karakteristiske  i  stemmene  deres.

5. Februar
Dørene åpner
20:00