Beaten To Death

Konsert

Beaten To Death

Support: SG + Jabba
Lørdag 12.januar 2019
20:00

BEATEN TO DEATH
Isbjørn Scene
Døråpning kl. 20
ID: 18 år

Beaten To Death har spilt helt drøyt underholdende konserter i Tromsø flere ganger siden slippkonserten for det kritikerroste debut album «XES AND STROKES» i 2011. På julaften klokka 17 (!) kommer deres fjerde album «AGRONOMICON» ut, og lørdag 12. januar besøker de endelig Driv for første gang! 

Bandet består av medlemmer fra band som Insense, Tsjuder, The Cumshots, She Said Destroy og Gothminister, og har vunnet fans i hele verden for sin energiske, melodiske, groovy og lekende tilnærming til den på mange måter fastlåste undergrunns metallsjangeren grindcore. En konsert med Beaten To Death er alltid en underholdende røre av illsint metall og søt indie-poprock, som man ikke forlater uten et stort smil om munnen og plutselig lyst til å starte eget grindcoreband.

Siden debuten i 2011 har bandet sluppet minst like kritikerroste «DØDSFEST!» (2013) og «UNPLUGGED» (2015) (samt konsert-DVD’en «BEATEN TO DEATH AT ROCKEFELLER») og gjort konserter og festivaler i Norge, Japan, Sveits, Nederland, Tsjekkia og Litauen, spilt support for blant andre Killswitch Engage, Melt Banana og Monolithic.

Bandet jobber nå mot USA og Japan i forbindelse med slippet av «AGRONOMICON». Med seg på konserten er Beaten To Death stolte og glade for å ha fått med itt favorittband i Tromsø: Skeleton Grinder + Jabba!

Bandet består av:

Anders Bakke - vokal
Martin Rygge - gitar/vokal
Tommy Hjelm - gitar/vokal
Mika Martinussen - bass
Christian «Bartender» Svendsen - trommer

-------------------------------------------------------

JABBA er Rolf Ole Rydeng Jenssen og Lars Erik Kroken Mikkelsen. En liten duo - med lange navn - fra Nord-Norge. De dannet duoen JABBA for rundt 10 år siden i Sørreisa på grunn av det enkle faktum at ingen andre var med på å spille tung musikk i hjembygda. De utgav sin første EP i 2010, og har siden jobbet på flere stumfilm-prosjekter, utgitt en til EP i 2012 og et fullt album ”VICE” i 2017.

JABBA kunne lagt ut om sine inspirasjonskilder som Black Sabbath, Motörhead, ZZ Top og Primus, som kunne stemt temmelig bra. Men det kan mye enklere beskrives med paraplybegrepet ”Classy”.

”Finnes det noe tøffere på denne kloden enn Sørreisa-duoen Jabba? Med bare en bassgitar, en mikrofon og et trommesett produseres det skikkelig heftig rock. 8/10” -Evig Lyttar.

-------------------------------------------------------

Med et knippe konserter i Oslo og Tromsø under beltet er SKELETON GRINDER et ganske ferskt tillegg til den norske undergrunnsscenen. I et voldsomt lydbilde konstruert rundt gammaldags dødsmetall, finner man et variert kosthold bestående av seigt og teknisk; brutalt og fengende; death og grind; bayer og børst. En blandet bakgrunn kommer bandet til gode, med medlemmer fra diverse metallband som: REPTILE MASTER, BETABLOK, NECROLATRY etc.

Bass: Tage Kristoffersen
Gitarer: Geir Isaksen, Jonas Myhre
Trommer: Steinar Haugan
Vokal: Simon Theodorsen

Nokre innflytelser: Suffocation, Cannibal Corpse, Dying Fetus, Cattle Decapitation, Cryptopsy, Rotting, Obituary, Exhumed etc.

Et rykende ferskt (gloheit altså) demo-opptak:
https://skeletongrinder.bandcamp.com/releases

Litt video:
https://www.youtube.com/watch?v=WR6Vz6FWgBk
https://www.youtube.com/watch?v=mWq6hW2cAzE

12. januar
Dørene åpner
20:00