Frøkedal

Konsert
Frøkedal

Frøkedal

Driv og The North Country Fair presenterer
Torsdag 11.oktober 2018
20:00

FRØKEDAL
Isbjørn Scene
Døråpning kl. 20
ID: 18 år

Frøkedal har vært en betydelig figur i Norges indie rock miljø i årevis, hovedsakelig som frontperson, gitarist og låtskriver i Harrys Gym og i I Was A King. Hennes låtskriving er poetisk, melodisk og ofte mørk, inspirert av alt fra 60-talls folkemusikk til Cocteau Twins og Brian Enos eksperimentelle, minimalistiske pop.

I de siste årene har Oslo selv gjort det til innflytelse på Frøkedals musikk. Fra å spille cajun og tradisjonell musikk med lokale fiddlers, til å danse natten på scenen og gå av i Oslo elektroniske musikkscene.

Frøkedal har utført og skrevet sanger sammen med kunstnere som Robyn Hitchcock og House Duo Ost & Kjex. Hun har skrevet musikk for moderne dans og film. Mens hun for tiden jobber med et nytt I Was a King-album, skriver hun og registrerer også sitt første soloprojekt. Hovedbestanddelene til sistnevnte vil være melodiske popsanger, kledd med kjærlighet til både akustisk musikk, samt elektroniske lyder og rytmer av nattelivet i Oslo.

"Majestic and immediate, lucid and ethereal" – The New Yorker
"Startlingly beautiful” — The Sunday Times
“Shimmering folk…lovely” — The Fader
"Frøkedal has an unwavering knack for melody...instantly gratifying" – DIY
“This is a voice that demands to be heard” – The Line Of Best Fit
“…think Fleetwood Mac getting on pretty well with Joni Mitchell” – BBC 6music, Lauren Laverne

Oslo, Norway based Frøkedal today releases a new single — ‘Believe’, in advance of her much-anticipated second album, due Autumn 2018.

Foto: Julia Naglestad

11. oktober
Dørene åpner
20:00