VIRKELIG

Konsert
VIRKELIG

VIRKELIG

Lørdag 15.september 2018
21:00

VIRKELIG
Isbjørn Scene
Døråpning kl. 21
ID: 18 år

"Virkelig ga ut singelen «Cecilie» i 2015, og etter å ha kranglet den inn i diverse strømmetjenester, hadde de plutselig gitt ut sin alle første låt. To uker etter slippet var låta kåret til «Ukas Urørt» og listet på NRK P3. Der ble den liggende i hele 38 uker, og den påfølgende sommeren spilte Virkelig på festivaler som Trondheim Calling, Slottsfjell, Pstereo, Parkenfestivalen, Trænafestivalen og Sommerfesten på Giske.

Frøet var mildt sagt sådd, og etter å ha gått og kvernet på tankene om et album, gikk de inn i studio for å starte på prosjektet. Tankene om endring, brutte relasjoner og det som ventet der fremme gjorde at de ville spille inn albumet andre steder enn i Nord-Norge, med folk som ikke snakket deres dialekt, for å få nye impulser, og starte en helt ny prosess.

De dro først til Studio Paradiso i Oslo med Erlend Mokkelbost (Montée, JR Ewing m.m.), før de spilte inn resten i Ocean Sound Recordings på Giske ved Ålesund. Plata er mikset av Anders Bjelland i Broen Studio i Bergen. I november skrev Virkelig under platekontrakt med Jansen Records, og bookingavtale med Timeout Agency.

2018 startet på utmerket vis for bandet, da deres siste singel, "Ballettdanseren" føk rett inn på B-listen hos både NRK P3 og NRK P13. Samtidig offentliggjorde Musikknyheter en kåring der Virkelig er en av de ti artistene en samlet norsk musikkbransje har mest troa på i 2018.

15. september
Dørene åpner
21:00