DebutUKA: Rakettnach

DebutUKA

DebutUKA: Rakettnach

Lørdag 25.august 2018
23:00

I samarbeid med RakettNatt arrangeres det nach på Driv og the Edge som en kanonavsluttning på fadderperioden! Vi håper å se mange av dere der!

Billetter selges av RakettNatt!

Program:

THE EDGE:
00.00 – 03.00 Demokratisk Dansegulv feat. lokale stjerner

DRIV Hovedscenen:
00.30 – 01.30 Lil Halima
02.00 – 03.00 Sassy009

DRIV Isbjørnen:
00.00 – 03.00 DJ Third Attemt

DRIV Cafeen:
​​​​​​​00.00 – 03.00 DJ NATALIE

"Sassy 009 er en elektronika-trio fra Oslo, bestående av Sunniva, Teodora og Johanna. Til tross for sine ulike musikalske bakgrunner har de alle et felles hjerte for hemningsløs dansemusikk. Sammen leker de seg i spennet mellom den mørke, dunkende klubben og det luftige, organiske rommet som slår i lettere slag.

I høst debuterte de med «Do you mind EP», som ble gitt ut på Luft Recordings og London-indielabelet Hard Up. Disse 15 minuttene med musikk preges av drivende basslinjer med direkte referanser fra klubben på 90-tallet, og den karakteristiske fløyten popper ut som et slingrende sjal, blåsende i vinden av den dundrende klubben.

Etter flott omtale fra publikasjoner som Pitchfork, The Fader, Resident Advisor og mange flere, er bandet nå booket til bl.a. Field Day, Øya, SXSW, The Great Escape + mange flere.

Virkelig en gruppe å følge med på i tiden som kommer!" (atomicsoul.no).

 

Lil Halima sin lidenskap for musikk har fulgt henne hele livet. Da faren reiste fra Kenya til Bardu i 1995 hadde han med seg kenyansk musikk og amerikansk hiphop i bagen. Dette skulle legge grunnlaget for en oppvekst fylt med forskjellige musikalske inspirasjoner for Lillian Halima Anderssen.

Anderssen har i flere år gjort seg bemerket i lokalmiljøet hjemme i Bardu for sine musikalske og kunstneriske talenter. 19-åringen har talenter både innen sang, piano og fiolin, i tillegg til billedkunst. I desember i fjor mottok hun Ungdommens motivasjonspris i Bardu for å ha utmerket seg spesielt som en allsidig og talentfull person innen musikk og kunst.

Hun fant likesinnede i sosiale medier, og på Instagram og Soundcloud ble hun blant annet kjent med en afropopartist fra Kenya og en amerikansk singer/songwriter før Universal Music oppdaget henne på Instagram vinteren 2017 der hun la ut små snutter av seg selv som spilte og sang egne og andres låter.

Hennes sårhet og nærhet kombineres med interessante og fine låter med vakre melodier. Inspirasjon henter hun fra artister som Stevie Wonder, 2Pac og Aaliyah som hun har blitt introdusert for av sin far, til artister som James Blake, Steve Lacey og Noname som hun har oppdaget på egenhånd.

Nå jobber Lil Halima med å finne sitt helt egne musikalske uttrykk, og drømmer om å forene alle sine inspirasjonskilder i egen musikk. Hun sier selv at en blanding mellom indie- og urban musikk med afrikanske rytmer er i horisonten, men at hip hop alltid vil være en del av henne.

Samtidig studerer hun Musikkproduksjon på Noroff Høyskole og Fagskole i Oslo.

Som bortkommen søring har DJ Natalie funnet seg svært godt til rette i Tromsø, og de siste 14 årene har hun snurra plater i 9000-byen. Hun synes det er utrolig kleint å skrive sin egen dj-biografi, og vil egentlig bare at alle skal danse og ha det gøy. Hun byr på indiehouse, intergalaktisk space disco og en dæsj elektronika.

25. august
Dørene åpner
23:00