Kristian Kristensen

Konsert

Kristian Kristensen

Torsdag 16.november 2017
21:00

Kristian Kristensen har etablert seg som en av de virkelig store stemmene og låtskriverne her til lands. Han har imponert gjennom opptredenes på Senkveld og P3 Gull. Han har solgt ut Rockefeller og sluppet EP'en "Før det blir for seint", og publikum har omfavnet låter som "Kan du lære mæ?" og "Du som snakke". 

Kristian Kristensen fikk alle, både publikum og dommere, til å måpe med sin fantastiske stemm i talentshowet med den passende tittelen The Voice for noen år tilbake. Men det var først etter at han forlot programmet og fokuserte på å skrive og framføre sine egne låter at han virkelig fant sin egen stemme.

Låten Lysten rørte ved mange og viste vei fremover, og tok ham helt til topps i Urørt, som er NRK P3's årlige konkurranse for artister uten platekontrakt, i 2015. Interessen var umiddelbar, og med platekontrakten i havn på rekordtid fikk Kristensen god tid til å fokusere på å skrive og spille inn ny musikk. 

Kristian ser aller mest på seg selv som en singer-songwriter, inspirert av blant annet indie, folk, pop og elektronika. Låtskriveren og historiefortelleren velger å skrive og synge på sin egen dialekt fordi det, akkurat nå, føles nærere og sterkere. Mest naturlig. Samarbeidspartnerne beskriver ham som en som kjenner popformatet godt, men som er aller mest komfortabel når han kan utfordre og strekke litt på sjangerbegrep og begrensninger. 

Og i kjernen av alt artisten og låtskriveren Kristian gjør er hans karakteristiske stemme og flotte falsett, en stemme så uttrykksfull og særpreget at det er nettopp slik han oftest beskrives, som "han med stemmen". Et talent og en stemme som gleder og utfordrer, både seg selv og lytteren. 

16. november
Dørene åpner
21:00
Sted: 
SNN-scenen
Torsdag, november 16, 2017 - 21:00
Legg til i kalender