SPIDERGAWD

Konsert

SPIDERGAWD

Support: Heave Blood & Die
Fredag 20.oktober 2017
21:00

Spidergawd er et rockband som ble dannet i Trondheim, Norge i 2013. Bandets grunnlegger var Per Borten (Cadillac & Moving Oos) på gitar og vokal, Bent Sæther (Motorpsycho, The International Tussler Society & Sugarfoot) på bass, Rolf Martin Snustad Hopalong Knut & Samvirkelaget) på saxofon og Kenneth Kapstad (Motorpsycho, Monolithic & God Seed) på trommer.

Den 1. juni 2016 ble det kunngjort at Bent Sæther forlot bandet for å ha mer tid til sine andre prosjekter. Hallvard Gaardløs (Orango) kom derfor inn som en fulltidsbasist, som hadde turnert med bandet til støtte for Spidergawd III-albumet. De lanserte sitt debutalbum Spidergawd den 31. januar 2014, deres senere album Spidergawd II 16. januar 2015. Det tredje albumet, som selvfølgelig ble kalt Spidergawd III, ble utgitt 22. januar 2016. Og endelig (men ikke endelig) den siste Spidergawd IV den 24. Februar 2017. Bandet har vært turne i Norge, Tyskland, Nederland og Italia og er nå sulten på enda mer norsk rock.

Som alle tidligere utgivelser er også Spidergawd IV en helt ny trip. Per Borten, Rolf Martin Snustad, Kenneth Kapstad og siste skudd på stammen – bassist Hallvard Gaardløs, har skapt et rockemonster som nikker anerkjennende til The New Wave of British Metal. Med andre ord: Det høres ut som Spidergawd, men er om mulig enda tøffere. Inspirasjonen til Spidergawd IV fant bandet gjennom utallige spillejobber i løpet av våren og sommeren 2016. Kveld etter kveld med intense konserter for utsolgte hus i Norge og Europa krever sitt, og for å bygge seg opp til neste dags innsats trenger man ritualer. Spidergawd valgte å samles i ettertenksomhet over noen flasker vin, til tonene av Dio, Motorhead, Thin Lizzy, Iron Maiden og Judas Priest. Sånt blir det ny rock av!

Spidergawd IV kjennetegnes av det intense samspillet som er bandets varemerke og tett samarbeid har gitt denne innspillingen et mer lekent preg enn tidligere. Vokal og tekst har som før vært Pers ansvar, men denne gangen har alle fire vært involvert i utviklingen av musikken. Plata er innspilt i Sørgården Studio og kommer ut på Crispin Glover Records.

Er du klar for 70-talls grooves, blues og British Metal i møtet med et band som er med på å definere lyden av dagens rockescene? I februar 2017 kom Spidergawd IV, som er en brutal og overveldende Valentine-hilsen til alle som elsker rock – fordi Spidergawd elsker dere også!

Support: Heave Blood & Die

Heave Blood & Die er en Tromsø-kvintett som spiller groovy doom/rock med live-uttrykket til hardcore og punk.

Fokuset ligger i det melodiøse og fengslende, og med et tungt komp, en flytende gitar og den noe uvanlige synthen gjør bandet sjangeren til sin egen. Første singel derfra, “Plague”, kom i februar i forbindelse med Trondheim Calling, der bandet spilte 2 fulle konserter for et trollbundet publikum.
Singelen er nå spilt over 30.000 ganger på Spotify og ble valgt som “Ukas Urørt” av NRK P3 i april. Gjennom NRK P3 har bandet også spilt Slottsfjell 2017. Bandet får stadig et større rykte for å levere fantastiske live-opplevelser, og P3s Tete Lidbom kalte de Norges mest lovende liveband.

20. oktober
Dørene åpner
21:00