Stein Torleif Bjella

Konsert

Stein Torleif Bjella

Support: Lisa Skoglund
Lørdag 10.mars 2018
21:00

Stein Torleif Bjella
Support: Lisa Skoglund
SNN Scene
Døråpning kl. 21
ID: 18 år

Ingen spiller melankolske countryrockviser som vår egen heidersmann Stein Torleif Bjella. Bjella gjorde seg for alvor bemerket med solodebuten «Heidersmenn» i 2009. Albumet ble svært godt mottatt og gjorde seg fortjent til to spellemannsnominasjoner. To år senere kom oppfølgeren «Vonde Visu» som, om mulig, ble bedre mottatt enn debutet. Den nådde helt opp til tredjeplass på VG-lista, og sørget for at Bjella kunne innkassere både Spellemannspris, Prøysenprisen, Bendiksenprisen og Kulturprisen for Ål kommune. Heim for å døy avsluttet trilogien i 2013 – albumet nådde førsteplassen på VG-lista, og sørget for at han mottok Edvard-prisen i klassen «Tekst og musikk». I 2016 var Bjella tilbake med sitt fjerde soloalbum «Gode Liv». Endelig er han heime, og visekunstneren fra Ål lever i beste velgående, heldigvis. Det samme gjør melodiene, historiene og formidlingsevnen. For selv om man lever godt der oppe ved Langfjella, er ikke kjærligheten noen spøk der heller. Like lite som i tettbygde strøk. En oppfølgingsprat følger. Firbeinte venner og stjernepar. Dager som krymper, og etableringsfaser som stadig blir lengre.

Som helstøpt liveartist, har han også markert seg på små, intime klubbscener så vel som på landets aller største festivalscener. «Overveldende fantastisk, rett og slett», skrev Dagbladets anmelder etter å ha sett Bjella på Øya i 2011 og trillet til seks på terningen.«Gleden ved å være sørgmodig», konkluderte VGs anmelder etter å ha sett ham på samme festival tre år senere.

10. mars 2018 kan du oppleve Stein Torleif Bjella på SNN Scene på Driv.

Stein Torleif kommer med band:

Geir Sundstøl: Ymse strengeinstrumenter
Kenneth Kapstad: Trommer
Christer Knudsen: Piano og gitar
Hallvard Gaardløs: Bass

Lisa Skoglund er født og oppvokst i Tromsø. I 2011 flyttet hun til Oslo for å ta bachelor i populærmusikk ved Nordisk Institutt for Scene og Studio, med vokal som hovedinstrument. Allerede første året i hovedstaden fant hun band, og jobbet kontinuerlig med eget musikkuttrykk ved siden av utdannelsen. I 2013 ble hun tildelt Festspillene i Nord-Norges turnéstipend og la ut på norgesturné. Våren 2014 ga hun ut EP-en «Alt Vi Ikke Sir». I denne perioden spilte Skoglund på bl. a Buktafestivalen, Parkteateret, Josefines Visescene, Driv og Kulturkirka Jakob.

Lisa Skoglund har de siste to årene skrevet låter fra sin base i Tromsø. I den kreative prosessen har hun knyttet til seg produsent Are Simonsen og dyktige musikere. Fra våren 2017 har Skoglund spilt små konserter rundt omkring i Nord-Norge og slapp i fjor singelen Hjertefyll fra sin nye EP Falle der æ står - som slippes i April.
Lisa er en autentisk låtskriver som forteller historier om det uforløste mellom mennesker og tar oss trygt innpå følelser vi sjelden tørr å stå i. Skoglund pakker det hele elegant inn i et lekent poplandskap.

10. mars
Dørene åpner
21:00