DebutUKA: CEZINANDO + Miss Tati (UTSOLGT)

Konsert

DebutUKA: CEZINANDO + Miss Tati (UTSOLGT)

Torsdag 17.august 2017
20:00

Tross sin unge alder har Kristoffer Cezinando (20) allerede gjort seg svært bemerket på den norske hip-hop scenen i flere år, og bygget opp en solid fanskare. Som 16-åring slapp han debut EP’en sin «Cez 4 Prez» og fulgte opp med sin første fullengder, «framtid:sanntid» to år senere. Oslogutten fikk allerede da god rotasjon på radio med «€PA» som han deretter vant Urørtfinalen 2016 med. Han blir omtalt som en rapper som skiller seg ut i mengden både når det gjelder melodier, flow og væremåte. Albumet «Barn Av Europa» ble sluppet i juni 2016 og har fått fantastiske kritikker. En samlet musikkpresse applauderer tekstuniverset og det frenetiske, fredfulle, sårbare men frekke universet Cezinando skaper med sine teskter.

I november vant han Årets Nykommer på P3 Gull, og gjorde en minneverdig fremføring av radiohiten “Botanisk Hage”. Cezinando blir med god grunn omtalt som en sann poet, og har et eksplosivt live-show som har tatt hele landets festivalpublikum med storm det siste året. Sansen for tekst resulterte også i at han foran både navn som Stein Torleif Bjella, Jenny Hval og Karpe Diem håvet inn prisen for Årets Tekstforfatter under Spellemannprisen januar 2017  – hvor han også var nominert i Årets Urban og Årets Album. Året har altså startet godt, og splitter ny musikk er i vente gjennom våren – før han tar fatt på en ny festivalsommer.

Miss Tati: Da Miss Tati kom til Bergen sammen med sin mor og lillesøster i 1996 var hun bare ti år. Og oppveksten i Portugal, med angolasnke røtter hadde allerede gitt henne en solid musikalsk ballast. 

Siden hun for alvor begynte å satse på en solokarriere for et par år siden, har Tati spilt på de fleste store norske festivaler, deriblant Øyafestivalen, Slottsfjell og by:Larm. Og det er ikke tilfeldig at liveartisten Miss Tati har vært fokuset frem til nå. Hun har også vakt oppsikt utenfor Norges grenser, og hennes singerutgivelser har blitt omtalt av internasjonale aviser og magasiner som The Guardian, i-D, Nylon, Essence og Timeout London Magazine. Men at hennes unike miks av soul, hip hop og RnB fungerer minst like godt i albumformatet, levner den etterlengtede debutplaten ingen tvil om. 

Med seg på laget har hun produsent og trommeslager Ivar Thormodsæter (Madcon, Paperboys m.fl.), Erik Blåsternes (Vinni, Son Of Lights m.fl.) på synth og Chris Holm (Sondre Lerche, Bloody Beach m.fl.) på bass. Albumet er for øvrig co-produsert av Miss Tati selv. 

Anmeldelser av albumet 'Finally, Tati':
- 6 - Bergensmagasinet
- 5 - Bergens Tidende
- 5 - NRK P3
- 5 - Stavanger Aftenblad
- 5 - Dagsavisen

17. august
Dørene åpner
20:00
Sted: 
SNN-scenen
Legg til i kalender