Resirkulert

Konsert

Resirkulert

Fredag 1.september 2017
21:00

Resirkulert er et ungt Tromsø-basert pop-rockband fra Storfjord bestående av Emil (19) på vokal og gitar, Johan (17) på gitar og koring, Jonas (20) på bass og Isak (17) på trommer. Isak er siste skudd på stammen og tok over trommene etter at Edvard la trommestikkene på hylla høsten 2016. Både Resirkulerts første singel Nederst på lista fra debut-EPen Blåmaling og Før æ går til mitt -deres første singel fra det kommende debut-albumet, havnet på NRK P3s C-liste. I februar er de aktuelle med singelen En million, og albumet ventes mot høsten 2017. Dette fikk de finansiert gjennom Coop Nords kulturpris i 2015.

August 2012: Et kulturskoleband som covret Metallica hadde fått sin største spillejobb -Storfjord Arbeiderfestival. På øvingene i forkant fant de ut at de kunne trenge en keyboardist. De ringte en bekjent ved navn Emil, og fikk han med (på permanent basis, skulle det etter hvert vise seg). Rundt årsskiftet 2012-2013 sluttet vokalisten, og dermed tok Emil over som vokalist og gitarist. Bandet besto nå av Emil, Johan, Jonas og Håkon. Etter å ha gått over til å skrive egne låter fikk de flere og flere spillejobber utover året. Dessverre viste det seg at trommisen deres, Håkon, skulle flytte til andre siden av landet sommeren 2013. Heldigvis møtte de Edvard ved en tilfeldighet, og han kom inn, først som Mandolinist og vokalist, før han gikk inn som trommis, korist og låtskriver da Håkon flyttet. Heretter ble låtkatalogen og spillejobbene større og større. Ved starten av 2015 gikk de i studio for første gang for å spille inn EP og singel. Singelen «Nederst på lista» havnet på NRK P3s C-liste og skaffet de spillejobb på By:Larm; noe som resulterte i en intens bandsommer med jobber på bl. annet NRKs direktesendte program Sommeråpent, Slottsfjellfestivalen, Øyafestivalen og Riddu Riđđu. Høsten som fulgte dro de bl. annet på turné i regi av Den Kulturelle Skolesekken i Troms fylke og gjorde flere supportjobber (blant annet for Cazadores og Sondre Justad). Året 2016 gikk de i gang med å spille inn sitt debut-album, noe som tok det meste av tiden det året, bare avbrutt av et fåtall spillejobber. Høsten 2016 var uhellet igjen ute: Edvard ønsket å bruke tiden på andre ting enn å spille i band, og sluttet dermed i Resirkulert; til bandets store sorg. Det ble dog en skikkelig avslutningskonsert, ironisk nok på åpningen av nye Tvibit.

De tre gjenværende sto på bar bakke uten trommis, men nektet å la det gå utover bandet. Dermed takket de, til tross for trommismangel, ja til sin første spillejobb utenlands: Quuqqot Festival på Grønland. Emil trampet på stortromme og hi-hat og hadde gitaren på fanget mens han sang. Jonas hadde en trommestikke teipet fast på tuppen av bassen som han slo på en Crash-symbal med og Johan var som vanlig stødig på gitaren og koringa. Spenstig tur, mildt sagt. Etter en tørr periode uten håp om ny trommis dukket det opp en kar ved navn Isak. Etter å ha vært med på et par øvinger ble han med som fast medlem. Dermed var Resirkulert klare for nye spillejobber igjen. Nå består altså bandet av Emil (19), Johan (17), Jonas (20) og Isak (17), og 3.februar kom singelen En Million, siste singel før albumet, skrevet av både eks-medlem Edvard og vokalist Emil.

Etter å ha jobbet i studio ønsket de å utvide lydbildet live også, og spurte en god venn ved navn Sondre Sætaberget om han kunne tenke seg å være med på noen av konsertene fremover. Dermed vil de på utvalgte konserter være fem musikere på scenen for å gi en skikkelig stødig live-opplevelse.

http://urort.p3.no/#!/Band/Resirkulert

1. september
Dørene åpner
21:00
Sted: 
Isbjørn Scene
Legg til i kalender