Skredseminar

Skredseminar

Tirsdag 14.mars 2017
19:00

Denne kvelden kommer Thomas T.Kleiven på besøk.

Han er en av Norges mest profilerte skifotojournalister. Han jobber til daglig i Dagens Næringsliv der han bl.a. er redaktør av den årlige Skiguiden. I tillegg til å ha levert fotos til en rekke magasiner gjennom mange år er han bokforfatter, har har også skrevet en rekke temaartikler om snøskred.

Han har reist verden rundt for å skrive flotte reisereportasjer.

En av disse turene brakte han i februar 2016 til Maurienne dalen i Frankrike. Der han ble tatt og begravd i et stort skred.

«Vi hadde lett etter tegn på ustabilitet i snøen, men ikke funnet noe som tydet på at det vi gjorde var spesielt risikofylt. Før dagens siste tur snakket vi om hvordan en skiløper for mange år siden utløste et enormt skred i fjellsiden vi skulle krysse.
– En ulykke å lære av. Det er som et minefelt. Treffer du feil punkt kan det gå galt, ble det sagt. Den første av oss sklei tvers over henget som en smørklump i en varm stekepanne.
– Du først, sa jeg til sistemann da vi var to igjen.
– Nei, nei, du først, sa han høflig med fransk aksent.
Jeg staket meg inn i sporet og sto rett over skiene. Skulle bare over så fort som mulig. Så sprakk alt. Hele fjellsiden ble til en stor bevegelse, som for hvert tidels sekund ble til enda flere bevegelser. En serie eksplosjoner omringet meg som små hvite vulkanutbrudd!

Thomas overlevde. Gravd frem av den franske redningstjenesten.

Nå stiller han på skredseminaret til CARE for å fortelle sin historie. Om ulykka og hva man kan lære av den. Og om livet og utfordringene han som fotojournalist må leve med på sine turer i utfordrende terreng.

I tillegg vil vi i forkant av hovedforedraget ha et par mindre innslag:
1. Dagens skredproblem. Vi tar en liten gjennomgang hva som er utfordringene for de av oss som skal ut på topptur de kommende dager.
2. Annet aktuelt

Mer info om skredseminarene finner du på hjemmesiden vår:http://site.uit.no/care/

Seminarene vil foregå på SNN Scene på Studenhuset Driv i Tromsø og starter kl.19.00. Seminaret er på SNN Scene. Inngang fra Storgata gjennom kafeen. NB: Vi gjør oppmerksom på at baren på SNN Scene er åpen. Dørene åpnes 18.30. Velkommen til en lærerik aften. Det er mye god kunnskap å hente fra en stol på Studenthuset Driv i Tromsø!

14. mars
Starter
19:00