ÅRABROT

Konsert

ÅRABROT

Lørdag 22.oktober 2016
21:00

Tidligere i år kom Årabrot med «The Gospel», bandets syvende album. De bekreftet med dette sin posisjon i førersetet når det kommer til tung, alternativ rock her til lands. Årabrot har tidligere fått Spellemannpris i metal-kategorien, men det er ikke et beskrivende nok for dette unike bandet. .

De norske rockepionerene i Årabrot har holdt sammen i 12 år og helt fra begynnelsen i Haugesund har de klart å provosere med sin kontroversielle grafikk og sine uvanlige pressebilder. Vokalistens stemme har blitt beskrevet som noen som nettopp har rømt fra en mentalinstutisjon. De har vokst fra dette til å bli et slagt kultband, med hard core fans over hele verden. De er kjent for å ikke gjøre ting på den tradisjonelle måten, men likvel har de vunnet en Grammy for beste metal album i 2012. Dette er en stor prestasjon for en rockeband fra Norge. 

Siden da har de turnert rockeklubber i Skandinavia, Europa og USA, men de har også komponert musikk for stumfilmer som "Die Niebelungen" og "Doctor Caligari". De har slått seg sammen med The Quietus-grunnlegger John Doran på hans spoken word tour. De har blåst hele kunstgallerier unna med sin brutale, men likevel sofistikert lyd.
Etter å ha kommet seg etter strupekreft i fjor, presterer vokalist Kjetil Nernes bedre enn noensinne. 
Det nye albumet "The Gospel" er spilt inn delvis med Steve Albini i Electrical Audio og delvis i den gamle kirken i skogen i Dalarna, Sverige.
Ted Parsons, Stephen O'malley, Karin Park og Erlend Hjelvik (Kvelertak) er noen av musikerne som bidrar på dette albumet sammen med støy-lord Lasse Marhaug og Andrew Liles (Currant 93 / Nurse With Wound) som også har spilt live med bandet ved noen anledninger.

Før konserrten viser Verdensteateret den rykende ferske dokumentaren om Årabrot og frontfigur Kjetil Nernes. "Cock & Crosses - Musikken som ikke ville dø" vises med regissør André Løyning og Nernes til stede. Deretter er det konsert på Driv, og når konserten på Driv er ferdig er det Årabrot Afterparty på Verdensteatret kafé - med gratis inngang. Her vil regissør André Løyning være DJ - muligens med en gjest eller to!
Dette blir tøft!

Her finner du mer info om arrangementene til verdensteateret:
https://www.facebook.com/events/1098640540213647/
http://www.verdensteatret.no/movie/cocks-crosses-musikken-som-ikke-ville-do

22. oktober
Dørene åpner
21:00