THULSA DOOM

Konsert

THULSA DOOM

Fredag 2.september 2016
21:00

Thulsa Doom er Norges første og største stonerrock-band, de ga ut 3 album og en Ep mellom 1999 og 2006.

Et karrieremessig peak kom med bautaen ”….And Then Take You To A Place Where Jars Are Kept” som fortjent hanket inn både Spellemann og Alarm nominasjoner.

Original line-up`en er nå inntakt igjen (for første gang siden 2003), med Papa Doom i spissen, og comeback har virkelig vært en kjempesuksess.

Bandet har gjennomført to turnèer de siste to årene, hvor de har fremført de to første albumene ”The Seats Are Soft But The Helmet Is Way Too Tight” og ”….And Then Take You To A Place Where Jars Are Kept”. Det har vært både utsolgte hus og ekstrakonserter og bandet er mer populære enn noensinne.

Mange har ”Jars” blant sine topp 5 Norske album noensinne, bl.a KVELERTAK`s Bjarte Lund Rolland:

”Hvis 'Seats' er Norges 'Blues for the Red Sun', så er 'Jars' Norges 'Songs for the Deaf'. På same måte løftes stonerrocken med dette meisterverket ut av gjørma, ut av blues-doom-jam helvetet som den etterkvart blei meir og meir forbunde med. Litt mindre stoner og litt meir rock (eller rawk som det var kult å skrive på den tiden), mindre riffparader og meir LÅTAR, og ei finesse som manglar sidestykke i norsk rockehistorie. 'Jars' er heilstøypt, alle låtane held høgt nivå. Dynamikken og variasjonen gjer dette til eit album som tålar å høyres i si heilhet frå start til slutt, og det er vel ikkje alltid tilfelle i norsk rock, for å sei det mildt. 'Jars' er mi definitive favoritt i Thulsa-kanonen. Folkehøgskule-soundtrack, vorspiel-gjenganger, turnébuss-blaster, og inspirasjon til mang eit bandprosjekt, Kvelertak inkludert.”

Bandet skriver for tiden låter til et nytt album, og planlegger en ”Greatest Hits” turne i nær fremtid.

2. september
Dørene åpner
21:00