KUMLE & RASPEBALL

Konsert

KUMLE & RASPEBALL

Fredag 27.mai 2016
21:00

KEM
Kumle & Raspeball™ er en moderne visesang-trio fra Troms fylke. Tekstene strekker seg fra politisk satire til dagligdagse observasjoner fra livet i nord. Bandet er mest kjent for sine forrykende live-opptredener hvor scenekunst, humor og profilerte gjestemusikere står i sentrum.

Kvartetten, bestående av Forræder I (Jonas Ingebrigtsen), Kumle (Kim Pedersen), Raspeball (Trond Karlstrøm) og Rob-DoGG (Robert Halvorsen), har en mengde erfaring fra en rekke anerkjente metal- og rockeband. De manglet derimot et utløp for sitt brennende ønske om å framføre en mer folkelig og bred poesi, derav prosjektet Kumle & Raspeball™. To navn på samme ting. Noe godt!

Det lyriske universet, og bandets unike musikalske formidlingsevne og melodiske teft, har skapt store lokale hits som «Ka e det du gjør?», «Indianeren I» og «Kultur e relativt». Kumle & Raspeball™ har turnert en god del i Nord-Norge og bygd seg opp en betydelig tilhengerskare av dedikerte folk- og visesangfans. I 2016 framstår Kumle & Raspeball™ for uinnvidde som en fascinerende og nesten kultisk bevegelse. Bandet gjorde sitt internasjonale gjennombrudd på verdens største scenekunst-festival Edinburgh Festival Fringe i 2014, hvor de høstet panegyriske kritikker fra et samstemt anmelderkorps som virkelig lot seg bevege av "The New Arctic Voice".

Operatalentet Brynjar Rasmussen (Likkje-Bjella), som av og til bistår med lett dans og sin verdenskjente mezzo-sopran, har uttalt at han ikke hadde vært der han er i dag uten det kreative felleskapet i Kumle & Raspeball™. I en kåring utført av magasinet «Mann» blir Kumle & Raspeball™ beskrevet som en av totalt fem «ting vi har trua på i 2016».

Kumle & Raspeball™ returnerer til Kalottspel i 2016, og det knyttes store forventninger til deres debutalbum «VelKumle til Raspeball» (forventet utgivelse sen høst 2016). Albumet er produsert av Ulf Risnes og gis ut på Klokke Klang-etiketten til Universal Musics norskavdeling Sonet © & ℗ .

Filmskaper, bohem og musiker Terje Arntzen (kjent som B-solist i det underkjente artrock-prosjektet Red Headed Sluts) jobber for tiden med dokumentaren "Aldri mer Napoli" som følger livet i rampelyset og de utfordringer suksessen medfører. Det er en unik historie som fortelles, og vi får et spennende innblikk i livet på veien og som flue-på-veggen i de kreative prosessene til Kumle & Raspeball™. Dokumentaren vises over 3 episoder, som en del av Anneke von der Lippes "Folketoner"-serie på NRK3 i 2017, og har ur-premiere på Film fra nord-programmet til Tromsø Internasjonale Filmfestival januar samme år.

27. mai
Dørene åpner
21:00