THE FJORDS

Konsert

THE FJORDS

Fredag 15.April 2016
21:00

Gjennomgripende, gåtefullt og storslagent - i dette henseende er kanskje ikke The Fjords så ulik deres naturlige navnebror. Men om du dykker litt dypere blir den skimrende overflaten overraskende faretruende.

Med frontfigur Petter Vågan ved roret er The Fjords det norske firemannsbandet som er i stand til å "out- sad any member of The National" (Under The Radar Magazine), når de serverer mørke fortroligheter på en seng av glitrende synth og electronica.

Til tross for deres eteriske kvaliteter er The Fjords forankret i hverdagen -­ med en tematisk spennvidde som strekker seg fra kjærlighet, liv, tap, avhengighet, forurensning og den industrielle tidsalder (dog ikke alltid i den rekkefølgen) "Mange av tekstene handler om å være en liten brikke i et enormt, uforklarlig billedvev av hendelser og forestillinger," forklarer låtskriveren Vågan. "Det handler i det store og det hele om å
forsone seg med at virkeligheten ikke er slik du trodde den var."

Bandets historie strekker seg litt over et år tilbake, da Vågans soloprosjekt firedoblet seg til å inkludere Oscar Grönberg (synth, vokal), Bardur Reinert Poulsen (bass, synth, vokal) og Kim Christer Hylland (trommer, electronikk, vokal). "I begynnelsen var det bare jeg som lekte meg med hjemmestudioet mitt. Jeg lastet opp et par spor og ble spillelistet på P3 temmelig kjapt. Jeg fikk med meg Oscar, Bardur og Kim fordi jeg visste de kunne takle allsidigheten i å spille i et liveband med de elementene jeg ville ha med."

Selv om bandet ennå er i sin spede barndom har The Fjords lokket til seg fans såvel som musikkbransjen; med showcaser på By:Larm, Trondheim Calling, Pstereo og Sørveiv - langt unna de ensomme lydene Vågan spilte for seg selv i det enkle hjemmestudioet på toppen av en ås i Trondheim. Legg til NRK P3´s spillelistinger og en mengde tastemaker-­tips (som Spotify´s "Spotlight 2015" og WiMP´s "Top 100 of 2014") og du har en av årets mest lovende debutanter.

The Fjords´s debutalbum ‘Silhouettes’ slippes 8.juni 2015 via Propeller Recordings.

15. April
Dørene åpner
21:00