VAMP

Konsert

VAMP

Onsdag 9.mars 2016 til Torsdag 10.mars 2016
19:00

Vamp har eksistert i 24 år og er et av landets mest meritterte band. Bandet har fått hedersbevisninger og priser både nasjonalt og lokalt, blant annet 5 Spellemannspriser og dessuten blitt kåret til ”Årets spellemann”. Albumet ”Liten fuggel” ble utgitt høsten 2012. Tittelsporet har rørt og berørt mange lyttere og sangen brukes i dag i mange sammenhenger. ”Liten fuggel”-turnéen varte ut høsten 2013 og var samtidig markeringen av bandets 20 årsjubileum som plateartist.

Bandet hadde en hvilepause fra turnering i 2014 og det ga tid til å komponere nytt materiale og lade opp til nye konsertopplevelser. Sommeren 2015 gjennomførte bandet en lang sommerturne, der bandets nye musikere fikk vist seg fram.

Nytt album ”Populas”, ble utgitt i oktober 2015. Derfra er allerede singelen ”Elmer” kjent. Albumet viser en rekke portretter av ulike mennesker, fra ung til gammel, ulykkelige skjebner, raringer og grupper på flukt. Sangen ”Passasjerane” er gitt til Flyktninghjelpen i anledning den store flyktningkatastrofen over Middelhavet. Høsten 2015, i etterkant av plateutgivelsen, startet bandet på en lengre turné, innledet med fulle hus i hjembyen Haugesund.

Vamp presenterer seg nå med en særdeles spennende besetning. Øyvind Staveland, Vamps gründer, er den eneste av besetningen som har vært med gjennom hele deres 24-årige karriere. Han har laget mange av Vamps sanger og spiller fele, bratsj, fløyter og trekkspill.                                           

Jan Toft har hovedvokal og spiller gitar. Jan er Vamps originalvokalist, og var med  fra starten av i 1991 og fram til 1998. I den perioden laget han flere av Vamps sanger. Jan har gitt ut 2 soloalbum, jobbet som produsent og skuespiller. Nå  er han endelig tilbake igjen!                                            

Odin Staveland ble i 2004 involvert som låtskriver og musiker til Vamps plate  ”Siste stikk” (utgitt i 2005). Siden har han turnert og spilt inn plater med Vamp, samtidig som han har komponert musikk til teater og film og jobbet som produsent. Og senest i mars kommet ut med sin første soloplate. Odin synger, spiller piano, trommer, percusjon og trekkspill.                         

Bjørn Berge på gitarer og banjo, er kjent for sin energi og gitarteknikk.  Han har selv gitt ut  12 album og blitt belønnet med 2 Spellemannspriser. Som soloartist har han turnert Europa på kryss og tvers og gjort festivaler verden over, blant annet i USA, Canada, Russland og Ukraina.                     

Kjetil Dalland er en av landets mest rutinerte bassister og  jobber også som produsent og komponist. Han har turnert med en lang rekke kjente artister, som Mari Boine, Bertine Zetlitz, Kurt Nilsen, Lene Marlin, Nico Valkaepaa med flere.

Lars-Eirik Støle spiller på tangenter av alle slag. Han er kjent fra Haugesund Popensemble og nå fra Ford Rekord, i tillegg til at han er musiker i Odin Stavelands band.  Og han fyller ut og topper mannskoret Vamp!

9. mars
Dørene åpner
19:00