Karpe Diem

Konsert

Karpe Diem

Torsdag 11.Februar 2016 til Fredag 12.Februar 2016
21:00

Som Karpe Diem har Magdi Ytreeide Abdelmaguid (f. 1984) og Chirag Rashmikant Patel (f.1984), tross relativt ung alder, allerede skrevet seg inn i norsk musikkhistorie. Siden de debuterte med EP-en Glasskår i 2004, har karrierekurven vært bratt. Deres første album, Rett fra hjertet (2006), inneholdt monsterhiten ”Piano” og plasserte dem for alvor på det norske musikkartet. Oppfølgeren Fire Vegger (2008) ble en eneste lang hitparade med låter som ”Under overflaten,” ”Vestkantsvartinga” og  ”Stjerner”. Med Aldri solgt en løgn (2010) fulgte de nok en gang opp suksessen med topplasseringer og gode kritikker. De har sanket priser og opparbeidet seg en trofast fanskare landet over – en skare som vokser seg større for hver singel, hvert album og hver konsert.

De to har dessuten markert seg som enestående tekstforfattere. Med en treffsikker blanding av humor og alvor tar de for seg alt fra egen oppvekst til samfunnsforhold –og har blitt tydelige stemmer i den norske offentligheten. I 2010 ble Karpe Diem kåret til Årets Spellemann som første hiphop-artist noensinne.

Det siste albumet i rekka, Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden, gjorde eventyrlig suksess da det kom ut i 2012. Det ble belønnet med Spellemannspris i kategorien ”Årets Pop,” og ble av VG kåret til årets beste album. Med en utsolgt norgesturné, opptreden på Nobelkonserten og en maktdemonstrasjon av en konsert i et fullsatt Oslo Spektrum befestet de, sammen med sin faste DJ, En som heter Marius (Marius Thingvald), og bandet Something Sally, for alvor sin posisjon som landets beste liveband.

I februar legger Karpe Diem ut på en eksklusiv klubbturné med sitt nye prosjekt Heisann Montebello.

11. Februar
Dørene åpner
21:00