DUNDERBEIST

Konsert

DUNDERBEIST

Torsdag 3.desember 2015 til Fredag 4.desember 2015
21:00

I løpet av sine 7 år som aktivt band har Dunderbeist gitt ut seks album. “Hyklere” blir nummer 7.

Medlemmene i bandet er erfrarne musikere med lang fartstid fra tidligere band som Stonegard, KITE og Krace. I løpet av denne produktive tiden har de skaffet seg en stor fanbase i Norge, samt opparbeidet et voksende publikum i Europa. Mange av Dunderbeist sine fans er svært aktive takket være god kommunikasjon med fans fra bandets side, og i Norge dukker det jevnlig opp utkledde hardcore fans på konsertene, kledd i tråd med  bandets tidligere (noe mer teatralske) image.

Dunderbeist har sanket mye god kritikk gjennom karrieren. Det selvtitulerte albumet fikk mange gode omtaler, blant annet  5/6 i Trønderavisa og 5/6 i Østlendingen. Albumet «8 Crows and Counting» fikk hele 6/6 i lokale Hamar Arbeiderblad, som omtaler de som Hamars egne maskerte helter. «Black Arts & Crooked Tails» var gjennombruddet i utlandet; 10/10 i Metal Hammer Norway, 4/5 i Terrorizer Magazine, 5/6 i Aftenposten og 5/6 i Metal Hammer Germany, for å nevne noen. Denne plata var også på VG-lista i 3 uker med plassering #15 og #16. VG skrev at Dunderbeist var «…et sjeldent aggressivt hugg over hedmarkingene som burde vekke oppsikt også utenfor mjøsområdene».

Den internasjonale lanseringen fikk svært god pressedekning. Det anerkjente bransjemagasinet KERRANG (UK) reiste ens ærend til Norge for å gjøre en photoshoot og en lengre cover story på Dunderbeist. Det er få norske band som har fått den samme dekningen i utlandet ved første internasjonale plateslipp, og med en tjukk Hedmarks-skog som bakgrunn for bildene var dekningen god promotering av metalheltane fra det norske innland.

Dunderbeist har med flere turneer, godt over hundre konserter og sitt gode image både på plate og live fått et solid rykte for å være et av de beste livebanda i Norge. De har spilt på større norske festivaler som by:Larm, Øyafestivalen og Inferno Metal Festival samt varmet opp for internasjonalt store artistar som Korn. Bandet har vært veldig aktive live siden forrige album. De fikk snart etter siste utgivelse bookingkontrakt med ICS Bookings/Seaside Touring. De har nå turnert med Fear Factory og Devin Townsend Project i Europa, blitt hentet inn som direct support for Der W etter stor livesukksess i Tyskland, og blitt booket til prestisjefestivaler som Wacken Open Air (Tyskland) og Graspop (Belgia), hvor de spilte for over 5000 publikum på begge festivalene.

3. desember
Dørene åpner
21:00