PÅL ANGELSKÅR

Konsert

PÅL ANGELSKÅR

Support: Big Ole P & Lil' Missy
Lørdag 10.oktober 2015 til Søndag 11.oktober 2015
21:00

Pål Angelskår, kjent som gitarist og låtskriver i bandet Minor Majority, er tilbake med nytt album og tar selvfølgelig turen innom Driv!

Med låter som: «Dancing in the backyard», «She Gave Me Away», «(In That) Premature Way», «Come Back to Me» og «Supergirl» var Minor Majority med på å definere det første tiåret i det nye årtusenets musikalske Norge. Bandet har også en stor tilhengerskare i Europa, spesielt i Frankrike. I 2006 vant Minor Majority spellemannsprisen i kategorien «beste popgruppe» med plata «Reasons to Hang Around».

I 2012 solodebuterte Angelskår til gode kritikker med plata «Follow Me». Spesielt tittelsporet ble trukket frem som en ny klassiker i mannens etter hvert fyldige katalog. «Follow Me» ble også sluppet i Tyskland og Frankrike.

Den 28 August 2015 slipper Angelskår sitt andre soloalbum: «The Cellar Door Was Open, I Could Never Stay Away». Platen er kanskje Angelskårs mest varierte siden debutplaten til Minor Majority i 2001. Singelen «Go Get Lost» er en spretten pop-låt som allerede har rotert en stund på B-lista til NRK P1. Singel nummer to: «Lifeline», er en melodisterk folk/poplåt som høres ut som om den kunne kommet ut av ermet til T Bone Burnett. «Lifeline» ble i mai trukket frem av Aftenposten som en av de beste nye låtene akkurat nå.

«The Cellar Door Was Open…» er en leken og detaljrik plate som burde være et must for alle som liker Angelskårs gamle band Minor Majority. Den viser imidlertid også at Angelskår er i ferd med å finne et distinkt og eget utrykk i skjæringspunktet mellom folk og pop/rock.

På «Follow Me»-turneen fikk vi svært gode tilbakemeldinger på konsertene. Bandet Angelskår har med seg er alle erfarne musikere som har turnert med egne og andres band i en årrekke. Resultatet er et utpreget dynamisk orkester som sjonglerer ubesværet mellom de skjøreste folk-ballader, melankolsk popmusikk og tung, klassisk rock.

– Pål Angelskår er en av landets beste popmusikere. Det viste han med Minor Majority, og det viser han igjen på sitt andre soloalbum, sier Thomas Litangen.
– Angelskår har lovet å spille sanger fra hele katalogen sin, det vil si at vi får høre både Minor Majority låter og solo-materiale. Alt i en helt ny innpakning, legger han til.

Ny anmeldelse fra Dagsavisen: http://www.dagsavisen.no/kultur/musikk/sjelfullt-i-kjelleren-1.388876

Dagens Næringsliv: Musikken er som før, men fortsatt like bra, stort sett bare bedre. De sorgmuntre refrengene trenger seg inn og blir der. Angelskår og medsnekkere Martin Hagfors og Roar Nilsen hans har en imponerende teft for gode melodilinjer og fine tekstbilder - Per A. Risnes Jr.

Klassekampen: Angelskår har teft for milde, men potente melodier og ofte et godt tekstblikk for dagligdagse detaljer. (…) På albumet, ledig og levende produsert av Roar Nilsen er det mye melodisk varme, samt en lett melankolsk grunntone. (…) En solid tilvekst i hans kunstneriske katalog - Arvid Schanke Knutsen.

Norway Rock Magazine: Skarpskodd, velarrangert popmusikk kan vi vanskelig få for mye av her til lands. (…) «Back When The Summer Felt More Like A Year», den vevre ørkenrytteren «Sleeping In The Light Of A Friend», nostalgisk-episke «Meeting You Unexpectedly Here» og nennsomt hjemsøkende, diskofurnerte «A Hundred Promises» står støtt og selvsikkert i et inderlig amalgam av tidløs visesangkunst og moderne pop - Geir Larzen.

Support: Big Ole P & Lil`Missy

Big Ole P & Lil`Missy er et nytt prosjekt fra Ole Petter Andreassen (Black Debbath, El Doom & The Born Electric, Thulsa Doom, The Cumshots) og Mona Helleland Varpe (The Launderettes, Home Groan, Los Plantronics, Nikkeby Lufthavn)

De spiller feiende flott undergrunns-country, inspirert av bl.a Uncle Tupelo, Whiskeytown, Blue Rodeo.

Debut-singelen/videoen ”Still For You” ble sluppet i november 2014 og den nye singelen/videoen ”Come Back To Me” kommer i starten av september i forbindelse med den landsdekkende oppvarmingsturneen for Pål Angelskår (Minor Majority). Bandet vil albumdebutere i 2016 på Vestkyst Records (Sweden, Torgeir Waldemar).

”Still For You” video:

https://www.youtube.com/watch?v=3AiRk9y6Ye0

10. oktober
Dørene åpner
21:00