OHMWORK

Konsert

OHMWORK

Lørdag 26.september 2015 til Søndag 27.september 2015
22:00

Ohmwork er en powertrio fra Tromsø som spiller hard rock/metal. Stilmessig kan man forestille seg at bandet har den ene foten i sent 70-tall og den andre i 2015. Bandet karakteriseres som høyt og kraftfullt i sitt musikalske uttrykk, ispedd mye melodiøsitet.

Bandet består av Anders L. Rasmussen på vokal og gitar, Helge Nyrud på bass og Børge Bendiksen på trommer. Alle tre bandmedlemmene har mange år bak seg i utallige rockeband både fra Tromsø og utenbys.

29. mai slapp de sin andre fullengder, "ShadowTech". Med "ShadowTech" byr de på tøff, velspilt og velprodusert musikk med røttene i 70- og 80-tallets tungrocksestetikk. Mange av riffene vekker sterke assosiasjoner til Black Sabbath og Toni Iommi, men summer av dem tar også tankene til band som Metallica, Megadeth og 90-talls grunge av type Alice In Chains" (4/6 i Norway Rock Magazine, juni 2015 av Bjørn David Dolmen).

"Produksjonen er meget god, og jeg syns faktisk det låter enda friskere her enn på debuten. Det er organisk og ekte, og med en viss live-følelse. Det er faktisk ganske godt gjort å låte så klassisk, men samtidig så friskt - kudos for det! Alle med sansen for god gammeldags tungrock bør skaffe seg skivene til Ohmwork, enkelt og greit." (5/6 i Scream Magazine, mai 2015 av Affen Eitrheim).

«ShadowTech» ble spilt inn hos Lydproduksjon (Tromsø) i august 2014. Bandet spilte inn alle ni låtene i løpet av tre dager! Dette var en kalkulert risiko der bandet ønsket et uttrykk som var upolert og ekte. «ShadowTech er Ohmwork live i studio så nærme som du kommer.

Bandet debuterte med albumet "Storm Season" (Indie Distribution) i februar 2014. Singelen "Outside In" kom ut måneden før.

"Selv om bandet er relativt nytt, har medlemmene nok av erfaring fra tidligere prosjekt. Dette er ikke vanskelig å høre. En selvsikker traktering av instrumentene er nemlig påfallende gjennom hele skiva. Jeg liker også
80-tallsvibbene som stolt legger sin glans over trespannet. Legg til solide 70-tallsdrypp, og Ohmwork serverer beintøffe låter." (4/6 i Metal Hammer, februar 2014 av Gerrit Karafiat,)

Ohmwork spilte sin første konsert i februar 2013. Siden den gang har
bandet spilt 50+ konserter, deriblant supportjobber for JORN, samt reist
til Pecs i Ungarn og spilt på Rockmaraton. Bandet er å finne på veien i høst. I september drar de på en mini-turne i nord, og deretter blir det noen jobber sørover før året er omme.

26. september
Dørene åpner
22:00