BLUES FOR THE RED SUN

Konsert

BLUES FOR THE RED SUN

Fredag 18.september 2015 til Lørdag 19.september 2015
21:00

THE DEVIL AND THE ALMIGHTY BLUES

Fylt av bunnløs kjærlighet til gamle blueshelter hånd i hånd med rock, metal, country og ikke minst punk, er nå The Devil and the Almighty Blues, i samarbeid med Tromsølabelen Blues For The Red Sun, ute med sitt selvtitulerte debutalbum. Bevæpnet med gamle Gibson-gitarer og rørforsterkere, spilte de inn låtene live i studio. Dette for å beholde trøkket og den musikalske energien. Bandet tok seg god tid i studio og lot låtene få den tiden de trengte for å bli ferdige. En ny tapning på bluesbasert rock, tungt uten å bli metal, sakte uten å være doom, blått uten å bli gubbete. Albumet har blitt seigt, tungt, melodiøst og tøft. Resultatet er langt fra radiovennlig, til gjengjeld har dette blitt til et av de tyngste og tøffeste bluesbaserte albumene som noen gang er gitt ut i Norge!

Bandet består av:
Arnt O. Andersen (vokal)
Kim Skaug (bass)
Petter Svee (gitar)
Kenneth Simonsen (trommer)
Torgeir Waldemar Engen (gitar)

BLACK MOON CIRCLE

Black Moon Circle er et trøndersk spacerockband som ble dannet av Øyvin Engan (bass/vokal) og Vemund Engan (gitar) vinteren 2012. Brødrene har tidligere spilt sammen i punk-rock bandet The Reilly Express. Bandets besetning ble fullendt kort tid etter med Per Andreas Gulbrandsen på trommer.

Black Moon Circle kombinerer lange jampartier med tunge riff og psykedelisk vokal og dette lydbildet forsterkes ytterligere med utstrakt bruk av effekter på bass og gitar. Andre band som opererer i det samme soniske landskapet er Earthless og Colour Haze.

Bandet spilte inn sitt selvtitulerte debut album i Nautilus Studio i 2013 og plata ble gitt ut på den danske labelen Space Rock Productions i 2014.
I April returnerte bandet til studio for å spille inn andreplata si “Andromeda”. Store deler av dette albumet ble spilt inn i løpet av kun en innspillingsdag. Plata ble utgitt av Crispin Clover Records i samarbeid med Stickman Records i oktober 2014. Nå kommer de til Tromsø for tredje gang siden debuten!

HEAVE BLOOD & DIE

Bandet spiller mørk, tung og seig doom og henter inspirasjon fra band som Mastodon, Kyuss, Converge, Reptile Master og Melvins. Bandet har allerede rukket å spille en rekke konserter i Tromsø og som vinnerne av årets Rock Mot Rus på Andøya, skal blant annet spille Buktafestivalen nå i sommer.

Bandet planlegger innspilling av debut-EP iløpet av sommeren.

Bandet består av:
Karl Pedersen (bass/vokal)
Mads Ystmark (gitar/vokla)
Carl-Fredrik Pettersen (gitar)
Jonas Helgesen Kuivalainen (gitar)
Kenneth Mortensen (trommer)

18. september
Dørene åpner
21:00